SMC Sport

SMC Sport är föreningen för SMC medlemmar som vill testa på MC-sport under ordnade former.
Hos oss kan du delta med din vanliga landsvägshoj.

SMC Sport kan jämföras med Korpen!

2010-08-13 SMC Sport, Fri träning from Jonas Fügedi on Vimeo.

SMC Schools trafiksäkerhetsutbildningar, som bland annat körs på roadracingbanor, har växt mycket under senaste åren. Flera deltagare har efterlyst möjligheten att få testa på roadracing men tyckt att steget in i riktiga raceklubbar varit för stort. Därmed uppstod ett behov av en sportklubb/förening inom SMC, där man under säkra former och till en rimlig kostnad kan testa på roadracing och utvecklas.

SMC har därför bildat klubben SMC Sport, för SMC:s medlemmar. Klubbens syfte är att fungera som en länk till den etablerade MC-sporten, för landsvägsåkare som tycker om att köra fort på bana.

Man kan köra med klubben på sin vanliga landsvägsmotorcykel. Därmed krävs inga uppstartskostnader och investeringar för en speciell motorcykel, godkänd för racing. Det går bra med din vanliga landsvägshoj! Mer info om MC och utrustning.

Roadracing
Alla måste först genomgå en licenskurs. I SMC kallar vi detta för Steg 5. Kursen kräver hemstudier av regler och annat. Därfefter är det en teorikurs kvällen innan den praktiska dagen på banan där man får visa att man förstått reglerna. Under bandagen får man visa  att man förstått flaggor, startprocedurer och annat. Det är en mycket rolig dag med massor av nya dimensioner i MC-körningen. Ett krav är för att gå Steg 5 är att du genomfört SMC Steg1, 2, 3 och 4.

Innehållet på nästa nivå efter licenskursen, steg 6,  är träning med instruktör. Där får du massor av tips om hur du kan vinna ett race. Det handlar om hur du kommer först ut ur kurvan efter starten och liknande. På steg 6 blir det massor av racestarter och korta prova-på-race. Krav för deltagande är att du gått Steg 5 och/eller har giltig licens.

Street & Stunt
Det finns även önskemål om att SMC Sport ska se över möjligheterna att arrangera Street och Stunt. Om du har intresse och är en ideell eldsjäl, hör gärna av dig till Patrik Ericsson. 

Enduro / Rally
Klubbens ambition är att på sikt jobba med nya instegsmöjligheter inför enduro eller kanske en ny typ av mindre rallyn på grus.

Är du intresserat i att hjälpa SMC Sport med detta – hör gärna av dig  här.

Viktigt att veta är att på SMC Sports körningar lämnar man sin vanliga landsvägsförsäkring och kör efter sportens regler med licensförsäkring som ger ett begränsad personskydd. Läs mer här.

Planering för 2017 är på gång

Steg 5 - Licensutbildning

   
   
   
   


 

Steg 6 - Träning

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

Övrigt