SMC Resor 2017

Vill du resa på motorcykel men slippa att planera resrutter, boka färjor och boende? Känner du dig osäker på språket, vill du slippa åka ensam, vill du få tips av en kunnig reseledare och vill du få nya vänner? Då kan du åka med på en SMC-resa.

Hur bokar man resor? Hur betalar man? När kommer reseinfo? Läs mer här.

Bläddra i 2017-års Reseprogram

 

Andalusien, första vårveckan, 25 mars-1 april

Resan inställd!
Varför inte börja MC-säsongen tidigt på våren? Du flyger till Malaga där en hyrd motorcykel väntar och sju dagars härlig MC-körning på krokiga vägar i vackra Andalusien. Vi bor i La Posada Azul i byn Tolox och kör dagsturer med guide eller i egen regi. Vägarna är osannolikt underbara för en svensk motorcyklist. Alla deltagare får kartor och vägbeskrivning för turerna. Förläng MC-säsongen och res med oss till södra Spanien. 
Guide: Roger Söderbom  


Andalusien, andra vårveckan, 2 april-9 april

Resan genomförd!
Varför inte börja MC-säsongen tidigt på våren? Du flyger till Malaga där en hyrd motorcykel väntar och sju dagars härlig MC-körning på krokiga vägar i vackra Andalusien. Vi bor i La Posada Azul i byn Tolox och kör dagsturer med guide eller i egen regi. Vägarna är osannolikt underbara för en svensk motorcyklist. Alla deltagare får kartor och vägbeskrivning för turerna. Förläng MC-säsongen och res med oss till södra Spanien. 

Guide: Roger Söderbom

Påsk på MC i USA 8-18 april

Resan genomförd.

Nu erbjuder SMC Travel vår första USA-resa i egen regi. Häng med och kör MC under elva dagar över påsk. Upplev platser som Hollywood, Santa Monica, San Diego, Flagstaff, Las Vegas, Grand Canyon, Hooverdammen och Los Angeles. Resan tar elva dagar och du behöver bara använda fyra semesterdagar! 
Guide: Micke Långs 

 

Korsvirkesbyar och vingårdar i Tyskland 12-21 maj 


Resan inställd!
Resan startar på färjan Göteborg-Kiel, sedan väntar en tio dagars MC-resa för dig som uppskattar det ”romantiska” medeltida Europa och som föredrar mjuka kurvor i ett behagligt tempo. Resan går på vackra och mycket underhållande MC-vägar genom medeltidsbyar längs ”Castle Road” och vidare genom Moseldalen och Eifelbergen. Vi bor på hotell, bland annat i Rothenburg, Heidelberg och Cochem. 
Guide: Björn Uddenberg 

 

Ostkanten – En smakbit av Sverige, 25-28 maj

Resan genomförd!

Häng med på en kortsemester i Sverige under en långhelg.  MC-touring ska vara behagligt och varje dag innehålla vackra scenerier, fina vägar, intressanta stopp och upplevelser. Vi kör en 4-dagarstur genom Södermanland, Östergötland, Västmanland och Uppland. Kurviga, vackra vägar och det vackra svenska landskapet, hög klass på boende och mat gör denna tur till en underbar upplevelse att njuta av. Tvårättersmiddag varje kväll ingår i resans pris. Detta är en resa som även passar dig som inte har stor vana av MC-touring. 
Guide:Hans Eriksson 

 

Upplev våren i Elbe, norra Tyskland,  24-28 maj

Resan genomförd!

Varför inte ägna långhelgen Kristi Himmelsfärd åt att köra MC i norra Tyskland? Den här resan passar dig som inte varit ute på kontinenten tidigare med din hoj. Resan håller ett lugnare tempo och ett antal sevärdheter besöks under tre dagar i Tyskland. Vi bor på Hotel Zur Hanse och åker färjan Göteborg-Kiel. Vi kör motorcykel i de vackra omgivningarna på dagarna och ägnar kvällarna åt god mat och dryck i trevligt sällskap.
Guide: Lars Lind

 

Dolomiternas vackraste vägar, 4-11 juni 

Resan genomförd!

Dolomiterna är som gjort för MC-touring med sina höga berg och många dalar, det kryllar av pass och vägar som ger både fröjd för ögat och härlig MC-körning!  Resan börjar i Helsingborg.  Vi tar oss ner till Hamburg där vi tar biltåget ner mot Innsbruck för färd genom Österrike över alperna till Italien. Vi kör i och omkring Val di Fiemme och den alpina delen Sella Gruppe som är ett av Dolomiternas mest spektakulära områden. Vi kör även genom den av vingårdar och Valle di Cembra. Under vistelsen kommer vi att köra många bergspass och på varierande vägar men nästan uteslutande asfaltsvägar. Vi bor på hotell av god medelklass där middag ingår i priset för resan.

Guider: Örjan Andersson & Hans Rönnegård 

 

Höjdpunkter i Öst och Centraleuropa, 27 maj-10 juni

Resan genomförd!

Resan bjuder på många upplevelser och sevärdheter och går genom Tyskland, Tjeckien, Ungern och Österrike. Det finns möjlighet att göra avstickare både till Italien och Schweiz. Vi kör i en blommande försommargrönska och kan köpa körsbär och jordgubbar längs vägarna i Ungern. Österrike är som ett vykort med en ny vy efter varje kurva .  Resan innebär mycket alpkörning både de lägre delarna och även de högre.. Vi stannar i flera vackra städer i Ungern och besöker vinkällare och thermalbad. På vägen övernattar vi i de vackra huvudstäderna Prag och Budapest. På fyra platser bor vi två nätter, med möjligheter till utflykter, egen körning, eller ingen körning alls. Långa transportsträckor och många pass förutsätter att du kan hantera sin motorcykel både på motorväg och kurviga alpvägar.
Guider: Jan Barath & Stefan Dangardt 

 
 

Kroatisk försommar med gröna berg och gröna vatten, 26 maj-5 juni 

Resan genomförd! 

 En resa för dig som utöver rolig hojåkning på rejält svängiga och kuperade vägar i vackra omgivningar, också uppskattar naturupplevelser, eller kanske bara en promenad i gränderna i någon av de medeltida städer och byar vi besöker. Vi börjar resan med att tillsammans ta oss från Helsingborg till Hamburg och nattåget till Wien. Från Wien till Kroatien kör vi delvis motorväg, i övrigt håller vi oss nästan bara på mindre vägar. Förutom Kroatien kör vi genom vackra delar av Slovenien, Bosnien och Ungern. Vi besöker öarna Cres och Krk och naturområden i bergen. Det här är resan för dig som vill se mer av Kroatien än
badstränderna.
Guide: Stig Larsson och Pär-Åke Forsberg

 

 

Isle of Man TT Races 30 maj-14 juni 

Resan genomförd!
Isle of Man lämnar ingen oberörd. Smått chockad och småleende står du på kyrkans mark i Sulby när toppförarna fullkomligt smäller förbi i över 300km/h på allmän men avlyst väg. Dagen efter kanske du sitter på en privat tomt i Douglas när öns stjärnor John McGuiness, Bruce Anstey och Michael Dunlop jagar nya segrar och varvrekord i ett tempo som du inte trodde var möjligt. All racing du sett i ditt liv bleknar. IoM TT-Races är helt enkelt unikt! Lägg sedan till allt annat som händer på denna vackra gröna ö under vår vistelse där. Dragracing, motorcross, märkesträffar och alla slags uppvisningar utlovas. Under TT-veckan är ön smockfull med trevliga knuttar från hela världen. Ta chansen och häng med du också på vår sextonde resa till TT-tävlingarna. 
Guide: Fredrik Löfberg 

 
 

Drömvägar i Tyskland, Italien och Frankrike, 30 juni-16 juli

Resan genomförd.  

 En tvåveckors drömresa på två hjul för den lite mer erfarne motorcyklisten som vill uppleva något extra både på och vid sidan av hojen. Vi rullar på några av Europas mest spännande vägar genom Tyskland, Österrike, Italien, Schweiz och Frankrike, klättrar över några av Alpernas kändaste pass och stannar två nätter på fyra helt olika orter för att vila oss själva och hojarna samt inte minst njuta av alla unika upplevelser som regionerna bjuder på.  Vi bor bland annat i Rothenburg ob der Taube, Riva, Rapallo, Briancon, Bourg-St-Maurice och Bernkastel. 
Guide: Björn Uddenberg 

 

Sverige är fantastiskt, 1-6 juli

Resan genomförd. 
Sverige är fantastiskt! Kom med och upplev några vackra delar av vårt vackra land från din motorcykel. En 6-dagarstur i bl a  Södermanland, Östergötland, Västergötland, Bohuslän och Dalsland. Naturupplevelser, intressanta stopp med både moderna och historiska kulturinslag, bra hotell och tvårättersmiddag varje kväll ingår i denna resa. Och en massa fina MC-vägar, så klart. Detta är en resa som  även passar dig som inte har stor vana av MC-touring.
Guide: Hans Eriksson 

 

Skottland runt på MC, 7-17 juli

Resan genomförd. 
Vi färjar Göteborg-Kiel och Rotterdam-Hull för att sedan njuta av Skottlands vägar, säckpipor, slott, pubar, haggis, sevärdheter och sjöodjur. Naturen är storslagen och människorna mycket gästvänliga. Vi kommer att övernatta i bland annat Edinburg, Pitlochry, Tain, Ullapol och Isle of Skye. Självklart kommer vi att besöka både slott och  whiskydestillerier! Skottland är ett drömresmål för knuttar eftersom vägarna är som skapta för motorcyklister – även om de kör på vänster sida. 
Guide: Frank Lindström 

 

Norges Tak 8-15 juli

Resan genomförd. 

 Norges Tak är en av våra klassiker och ses som den ultimata sällskapsresan på MC! Resan går till den norska fjällvärlden med de allra högsta topparna och vackraste vyerna. Vi färdas uteslutande på asfaltsvägar och finns det någon grusväg så är det ett valfritt alternativ. Du får bland annat uppleva Geiranger, Trollstigen, Dalsnibba, Örnvägen, Songefjäll, Laerdal och Borgund. Vi bor i hytter och vandrarhem. Välkommen med på den ultimata MC resan, MC-touring när den är som allra bäst!
Guider: Sonja & Göran Svensson 

 

På två hjul i Alperna, favoriter i Tyskland och Österrike, 16-30 juli

Resan genomförd. 
Detta är en resa som körs på underbara MC-vägar genom Tyskland ner till Österrike. Vi reser bland annat genom Harz.  Målet för resan är Heiligenblut, SMC:s och svenska knuttars mötesplats i Alperna sedan 40 år. Vi bor fem nätter i den vackra och gemytliga byn. Härifrån gör vi dagsutflykter till olika pass och sevärdheter där mängder av kurvor och vacker utsikt garanteras. Detta är en resa för dig som har vana av MC-körning i kurvor. På vägen norrut kör vi genom Moseldalen,  Deutsche Alpenstrasse och badar i Bodensjön. 
Guide: Lars Lind 

 

Freundschaftfahrt – touring med tyska knuttar 5-13 augusti

Bokningen stängd. 
Vi tar färjan Göteborg-Kiel där vi möts av tre tyska MC-kompisar från Biker Union. De kommer sedan att under sex dagar dela med sig av sina tyska favorit-MC-vägar med Villa Löwenherz som bas. En svensktalande guide guidar dig runt i Harz-bergen, sjödistriktet, Rhön-bergen, Sauerland och Steinhuder Meer. Totalt kommer du att kör
cirka 260 mil i Tyskland till och från hamnen i Kiel. 
Guide: Sören "Wikinger" Rieck-Andersen samt Rolf & Martina

 

Kalla kriget i Baltikum, 26 augusti-5 september

Resan inställd!
Vi tar färjan från Stockholm till Tallinn där en intressant mc-resa startar. Vi besöker några av f d Sovjetunionens anläggningar i Baltikum som var aktiva under det så kallade Kalla Kriget. Det handlar om robotbaser, KGB-museer, kärnvapenanläggningar, avlyssningsanordningar, flygmuseum, öde städer och liknande. Vi kör i huvudsak på större, asfalterade vägar men vid besök på anläggningar ute på landsbygden förekommer det några sträckor på grus. Färdvägen går genom Estland, Lettland och Litauen och vi övernattar bland annat i huvudstäderna Tallinn, Riga och Vilnius. Från Riga tar vi sedan färjan tillbaks hem till Stockholm. Vi lovar spännande upplevelser i våra baltiska grannländer!
Guide: Erik Mårtensson & Thomas Magnusson 

 

Manx GP 23 augusti-4 september

Resan genomförd
De tävlingar som körs under Manx GP är bland annat amatörernas race. I ”Newcomers class” måste alla starta som aldrig kört på Isle of Man tidigare. Tävlingarna går som alltid på den sex mil långa banan runt ön och man kör i en rad olika klasser. Under Manx GP körs också en massa Classic racing och flera träffar hålls för veteranmotorcyklar.  Manx GP är som TT-races fast i lugnare tempo. Ett varv runt banan går på 18 minuter istället för 17. Det är inte lika många besökare under Manx GP vilket ger ön en högre mysfaktor denna vecka. Oavsett om du gillar motorcykelrace eller inte kommer du sannolikt att älska Isle of Man. Det går inte att uppleva tävlingarna på TV, du måste helt enkelt resa med oss och stå vid vägkanten när förarna kör förbi.
Guide: Maria Eriksson 

 

Rumäniens dolda skatter, 3-16 september

Resan genomförd

Här kommer en ny resa med många upplevelser av både historia och natur i en del av Östeuropa som är okänd för många.  Efter färjan Nynäshamn-Gdansk kör vi ner genom Polen där vi övernattar i Lotz och Krakov. Här besöker vi saltkatedralen och Auschwitz-Birkenau. I Rumänien kommer vi att stanna i bland annat i Oradea, Sighisoaa och Timisoara. Vi besöker Draculas slott och det kungliga slottet i Transsylvanien. Vi kör Transfågarasan, en av Europas vackraste vägar.  På vägen hem stannar vi i Wien och Leipzig. Detta är en resa för dig som har kört mycket MC eftersom många av vägarna i bergen är branta och har tuffa serpentiner. 
Guide: Ronny & Ana Jansson samt Lars Lind

 

Kaliforniens bästa MC-vägar, 30 september – 11 oktober     

Resan genomförd.
Varför inte hänga med på en MC-tur under nio dagar i Södra Kalifornien som täcker det mesta av vad delstaten har att erbjuda? Vi börjar med två dagar i Los Angeles och lär känna motorcyklar och trafik. Vi passar på att besöka kända landmärken och fina MC-vägar i närområdet. Därefter  fortsätter vi upp i bergen via Mt Wilson och Wrightwood samt Big Bear området för att utforska hojvägarna runt skidorten. Resan går vidare mot Las Vegas, över Death Valley upp mot Carmel By The Sea, därefter Pacific Coast Highway via Santa Barbara ner mot Los Angeles igen med avstickare över några bergsvägar. Du kommer helt enkelt att få köra några av Kaliforniens bästa MC-vägar på denna resa! 
Guide: Magnus Jansson 

 

 

 

Andalusien, första höstveckan, 21 oktober-28 oktober

Resan genomförd.
Förläng MC-säsongen på härliga mc-vägar i skönt klimat! Du flyger själv till Malaga där en hyrd motorcykel väntar på dig och sju dagars häftig MC-körning på krokiga vägar i vackra Andalusien. Vi bor i La Posada Azul i byn Tolox och kör dagsturer med SMC-guide eller i egen regi om du så önskar. Vägarna är osannolikt underbara för en svensk motorcyklist. Alla deltagare får kartor och vägbeskrivning för de guidade turerna. . Förläng MC-säsongen och res med oss till södra Spanien. Vi kan i år erbjuda två höstveckor.
Guide: Roger Söderbom 

 

Andalusien, andra höstveckan, 29 oktober-5 november

Resan inställd!
Förläng MC-säsongen på härliga mc-vägar i skönt klimat! Du flyger själv ner till Malaga där en hyrd motorcykel väntar på dig och sju dagars häftig MC-körning på krokiga vägar i vackra Andalusien. Vi bor i La Posada Azul i byn Tolox och kör dagsturer med SMC-guide eller i egen regi om du så önskar. Vägarna är osannolikt underbara för en svensk motorcyklist. Alla deltagare får kartor och vägbeskrivning för de guidade turerna. . Förläng MC-säsongen och res med oss till södra Spanien. Vi kan i år erbjuda två höstveckor.
Guide: Roger Söderbom

 

 

Senhöst i USA, 28 oktober-7 november, touring i tre delstater

Resan genomförd

En MC-resa till stora sevärdheter i västra USA. Vi kör cirka 220 mil i en härlig medeltemperatur på 28 grader i tre delstater; Kalifornien, Arizona och Nevada.  Du får uppleva Vilda Västern, soliga Kaliforniens stränder och häftiga Hollywood, nattlivet i Las Vegas, magnifika Grand Canyon och häftiga Hooverdammen. Vi bor på hotell med minst tre stjärnor. Samtliga har pool där du kan svalka dig efter dagens MC-tur. 
Guide: Micke Långs