Resor 2015

Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om bokningsbara resor    

Sydafrika Cape Explorer 2015, 23/1 - 5/2

 

Den här resan gör vi i samarbete med MC-Reiser.com.
Cape Town, vindistrikten i och runt Stellenbosch, spektakulära bergspass, ostron i Knysna, strut i Oudtshoorn. Detta är på många sätt vår "resa" i Sydafrika!

Inställd

   

Daytona BikeWeek & Florida keys, 6-17/3

Den här resan gör vi i samarbete med JoyRides, Norge

Daytona BikeWeek har blivit legendarisk. Över 500.000 deltagare samlas på världens största motorcykelträff. Det sjuder på gatorna och det blir aldrig tråkigt. Hela veckan är det full action på Destination Daytona, Iron Horse och Main street, och vi deltar självklart!  Vi cruisar på Main street och kör Harley alla 3 dagarna på BikeWeek.
Vi kombinerar tre upplevelsesrika dagar med alla höjdpunkterna på BikeWeek, med en 7-dagars rundtur i Florida Keys, där höjdpunkterna är Port St. Lucie, Kennedy Space Center, Fort Lauderdale, Miami, Key West (två nätter), Everglades-träsk, Naples, Homosassa, Orlando och B.B. Kings Blues Club.

Totalt kör vi 183 mil på 9 dagar, på fantastiska motorcykelvägar med spektakulära omgivningar.

Inställd

 

Thailand, The Buddha Route, 8-22/3


Den här resan gör vi i samarbete med MC-Reiser.com.

En otrolig MC-resa genom den norra och nordvästliga delen av Thailand. Vi besöker städer och färdas genom en natur som tar andan ur dig, i ett land som är så mycket mer än bara sol och bad!

Resan bjuder på ett stort sightseeing program, flytande marknad, bron över Kwai, Tigertemplet, De tre Pagoder, elefantridning, rafting, gränsen till Myanmar, den Gyllene triangeln m.m. Allt ingår i priset!

Inställd

   

Marocko 28/3 - 4/4

Den här resan gör vi i samarbete med Explore 360.

Marrakech Express - Marocko All-road resa 

Marocko, det fascinerande nordafrikanska landet kännetecknas av oändliga hav, öknar och uppfriskande, gröna oaser liksom enorma bergskedjor och imponerande städer. 
Du kan upptäcka detta extraordinära land, som kommer att beröra dina sinnen på många sätt! 
Inget annat land så nära Europa kommer att ge dig en sådan positiv kulturchock. 
Denna resa tar oss genom livliga medinas (gamla stan), vackra slingrande vägar genom bergen, forntida kashbas, utmanande grusvägar, utsökt marockansk mat och hisnande landskap.

Resan genomförd

 

Södra Frankrike & Moseldalen, 23/5 - 6/6 

 

En resa för dig som tycker om att köra långt med MC, se och uppleva nya platser. Resan kommer att gå genom Moseldalen i Tyskland, över Route Napoleon till Rivieran och Provence.  Den här resan innehåller det mesta som man kan önska om man gillar mc- åkning och upplevelser / sevärdheter längs vägen.

Våren och sommaren kommer tidigt till Sydfrankrike, landskapet är omväxlande, bitvis mycket vackert och fullt med sevärdheter. Romarna fanns här och lämnade många minnesplatser efter sig, akvedukter, amfieteatrar m.m.
Dagstemperaturen  brukar vara mellan 20 till 25 grader på och i närheten av Rivieran.

Resan genomförd

   
 

Kristihimmelfärdshelgen 2015 möter vi våren norr om Elbe, Tyskland, 13-17/5

 

Vi åker med Stena Line från Göteborg till Kiel onsdag 13 maj, samling vid Stena Line Tysklandsterminalen kl.16.45 och kommer tillbaka söndag morgon 17 maj till Göteborg.
Vi bor på Dannevirke B-B i Owschlag som erbjuder ett bra boende med härlig miljö och god frukost. Den här resan är lämplig även för dig som inte varit ut på kontinenten på MC. Vi håller ett lugnare tempo.

Resan genomförd

   

Dolomiternas vackraste vägar 31/5 - 7/6

Dolomiterna är som gjort för MC-touring med sina höga berg och många dalar, det kryllar av pass och vägar som ger både fröjd för ögat och härlig MC-körning! För nionde gången kör SMC Travel sin MC-resa i norra Italien. Det är två av SMC Travels erfarnaste MC-guider Örjan Andersson och Hans Rönnegård som kör och guidar resan Dolomiternas vackraste vägar! Resan börjar i Helsingborg söndagen den 31 maj. Vi tar oss ner till Hamburg där vi tar biltåget ner mot Österrike för vidare färd över alperna till Italien

Resan genomförd

 

Isle of Man 2 - 17/6

Isle of Man TT-races är drömresan för många svenska hojåkare!

En unik tävlingsvecka på en unik tävlingsbana med upplevelser som du kommer att prata om i evigheter efter resan.
Isle of Man lämnar ingen oberörd, smått chockad och småleende står du på kyrkans mark i Sulby när toppförarna fullkomligt smäller förbi i över 300Km/h, på allmän men avlyst väg!

Dagen efter kanske du sitter på en privat tomt i Douglas när öns nya stjärna Michael Dunlop jagar nya segrar och varvrekord i ett tempo som du inte trodde var möjligt, all annan racing du sett i ditt liv bleknar! IoM TT-Races är unikt i hela världen!

Resan genomförd

   

Lübeck & Friedrichstadt 4 - 7/6

Vi tar oss på våra MC genom Danmark till Tyskland via färjorna och upplever försommaren på kontinenten. En kortare resa även för dig som inte varit ut på kontinenten själv på hoj! Under fyra dagar hinner vi uppleva och se en hel del av Lübeck, Friedrichstadt och även en tur till Heide och Husum.

Resan genomförd

   

Route 66 & Chicago Blues Festival 11-30/6

I samarbete med JoyRides

Denna Route 66 resan från Chicago till LA i juni inkluderar Chicago Blues Festival, världens största! 
Så om du vill ha lite extra roligt och vara med om denna speciella musikupplevelse är detta resan för dig. Under Chicago Blues Festival forändras hela stan till en musikfestival utomhus med yrande liv och feststämda människor.

Resan genomförd

   

Best of Route 66 i samarbete med MC-Traveller 24/6 - 10/7

 

Att köra ”Mother Road of USA” är en fantastisk upplevelse. Resan genom indianområde, öken, stora vidder, små städer och stora städer ger en bra bild av landet USA. Från Chicago till Los Angeles, kör vi via Grand Canyon och Las Vegas och många andra härliga små samhällen som exempelvis Seligman. Det blir nästan 500 mil!

Denna resa körs alltid på en Harley Davidson! Passa på och upplev hur det är att köra en Harley Davidson, även om du inte kör en egen i normala fall. Denna klassiska vägsträcka kräver en klassisk motorcykel!

 Resan genomförd
   

Wild West - Drömresan! 29/6 - 16/7

I samarbete med JoyRides

En Unik upplevelse genom 4 stater under 17 dagar, ca. 420 mil, 13 kördagar.

Vi har samlat dom bästa höjdpunkterna från USA's Wild West. Överväldigande naturupplevelser, spännande storstäder, populära attraktioner och mycket körning på den legendariska motorcykelvägen Pacific Highway 1. Denna 17 dagar långa resan har allt - Drömresan!

Resan genomförd

 

Norges Tak 4 - 11/7

Den ultimata sällskapsresan på MC! En resa med SMC Travel till den norska fjällvärlden med de allra högsta topparna! Vi färdas uteslutande på asfaltsvägar och finns det någon grusväg så är det ett valfritt alternativ. Välkommen med på den ultimata MC resan, MC-touring när den är som allra bäst!

Resan genomförd

   

Eifelbergen-Moseldalen-Harz & Rügen 5-19/7

Eifelbergen, Moseldalen, Harz, och Rügen är områden vi kommer att se och uppleva under vår resa. Vi besöker slumrande vulkanberg och även häxors dansplats bland annat. Vi kör på fina hojvägar men även vissa sträckor på Autobahn.

 Inställd
   

 

Buffalo Bill Mountain Tour, 11-27/7

I samarbete med JoyRides Norge

Spektakulärt äventyr på USAs bästa bergvägar!
16 dagar - ca 3.700 km - 13 kördagar

Välkommen till Buffalo Bill & Rocky Mountain turen, fyllt av spektakulära upplevelser och körning på flera av amerikas bästa motorcykelvägar (enl. AMA Magazine); fantastiska "Beartooth Highway" (nr 1), "Million Dollar Highway / San Juan Skyway, Durango - Ouray (Hwy 50)" (nr 4) och med stopp i en rad unika nationalparker.
Detta är en resa genom William F. Cody’s (mer känd som Buffalo Bill) favoritlandskap och hemtrakter. 
På resan upplever vi "vilda västern" och ett antal spektakulära nationalparker på nära håll, inklusive levande bufflar och andra vilda djur. Vi rider på våra järnhästar i Buffalo Bill’s fotspår, men om du vill kan du också köra ATM eller rida på amerikanska stallions/ hästar som en riktig cowboy på den vilda prärien (och äta buffelkött).

Inställd

 

Nordkapp med smak av Norrland 13 - 26/7

Följ med på ett riktig MC-äventyr till de nordligaste delarna av Europa med ett besök på Nordkappsklippan som den självklara vändpunkten. Vi färdas genom stora skogar i det inre av Norrland och över stora fjällvidder i det nordligaste av Sverige, Finland och Norge och njuter utsikt över majestätiska fjäll och fjordar längs den norska atlantkusten från Finnmark och Troms i norr till Helgelandskysten längre söderut. Från Bodö och söderut ner till Nesna följer vi den kända Kystriksveg 17, Helgelandskysten, innan vi åter tar sikte på Sverige och det inre av Norrland. Vi färdas mestadels på asfalt men det kan även bli någon sträcka på grus. I år är resan två dagar längre!

Resan genomförd


   

Baltikum 24/7 - 2/8

Den här resan gör vi i samarbete med VincentResor AB

Baltikum tillhör våra närmaste grannar men ofta känner vi inte till förhållandena där. Här är länder som genomgår en fantastisk utveckling och numera med­lemmar i EU.
Vägarna går i huvudsak i tämligen platta områden men naturen är skiftande och bitvis väldigt vacker. Underlaget är idag minst lika bra som i Sverige. Att få lära känna sina grannländer och uppleva deras vardag är en fin upplevelse.

Resan genomförd. 

 

Normandie 27/7 - 5/8

Denna plats slutar aldrig fascinera ! 

Normandie – krigshistoria, calvados och franska landsbygden. Den 6 juni 1944 tog historien en ny riktning. Följ med och upplev historiens vingslag genom att besöka de platser som var avgörande. Känn på nära håll de personliga och avgörande händelser som tyskar och allierade upplevde.

Resan genomförd. 


 

Island 30/7 - 11/8

Den här resan gör vi i samarbete med Explore 360

Land of Fire & Ice - Iceland All-road experience

Vill du ha en unik och spännande upplevelse på dina egna* två hjul? Island är ett av de bästa länderna i världen för att köra din äventyrsmotorcykel. Körningen är utmanande och erbjuder en uppsjö av olika underlag genom andlös natur! Lämna asfalten bakom dig och utforska inte bara de mer kända höjdpunkterna men också de ödsliga höglandet i det inre av Island som vi kommer att korsa två gånger.

Resan genomförd.

 

Norges Tak Extra 2015, i samarbete med mc-touring.se

Norges Tak Extra 2015, (Extra Resa 2015 med lite annan rutt!) 7-14 Augusti.

Den ultimata sällskapsresan på MC! En resa med SMC Travel och mctouring.se, till den norska fjällvärlden med de allra högsta topparna! Vi färdas uteslutande på asfaltsvägar och finns det någon grusväg så är det ett valfritt alternativ. Välkommen med på den ultimata MC resan, MC-touring när den är som allra bäst!

Resan genomförd.

   

Norge GrusTouring 15 - 22/8

Norge Grustouring, eller kanske ännu bättre äventyrstouring, innebär att vi tourar på jakt efter de där riktigt fina vägarna över fjället eller genom skogen!

Det är helt enkelt MC-Touring när den är som bäst på både asfalt och grus! Varför gör vi då ett sådant upplägg? Jo det är för att nå längre ut i det enormt stora vägnät som finns både i Sverige och Norge och se platser som vi aldrig kommer riktigt nära om vi bara håller oss till det allmänna och asfalterade vägnätet. Vi kommer också längre bort från den stora semestertrafiken och vi kan avnjuta fjället och övrig natur på samma sätt som vid en vandring. Detta är alltså inte "Grusbus" eller enduro/offroadkörning utan det enda som skiljer mot vanlig MC-touring är att det också är grusvägar i det allmänna och privata vägnätet som vi färdas på.

Resan genomförd. 

   

Ungern 13/8 - 24/8

Den här resan gör vi i samarbete med VincentResor AB 

Ungern är ett land som har en mycket gammal kultur. Under en period var Österrike – Ungern Europas största nation som sträckte sig från delar av Frankrike i väst och Tyskland och Polen i norr.
Idag är Ungern ett land som 2004 inträdde i EU. I de områden som jag föredrar att vistas i förekommer det inte någon turism att prata om. Ute på Pusztan har vi köpt en vinkällare som är vår bas för att knyta kontakter med lokalbefolk­ningen och skaffa oss kun­skaper om Ungerskt vardagsliv.
Byn heter Nemesnadudvár och har 800 hushåll 2200 invånare och 800 vinkällare. Detta är helt unikt i Ungern och Europa. 

Resan genomförd. 

   

Peru 9-27/9, i samarbete med Explorer360.nu

Alla dessa olika klimat-zoner, från fuktig och varm djungel, höga bergskedjor till vidsträckta öknar och kustlinjens sanddyner. Inte heller att förglömma är det kulturella arvet från spanska kolonisatörer, Inkafolket och andra tidigare kulturer. Machu Picchu, Cuzco samt de mystiska Nasca-linjerna utgör endast en bråkdel av allt som finns att upptäcka!

De flytande byarna på Titicacasjön, den högsta navigerbara sjön i världen. Körning över vidsträckta vidder på Altiplanon (högplatån) med en genomsnittlig höjd av 3.750 meter över havet, med hjordar av llamas och vilda vicuñas som breder ut sig i alla riktningar under en himmel så blå att man tror inte det är sant. Se den mäktiga Andiska kondoren sväva över huvudet i Colca Canyon i södra Peru. Allt är möjligt under denna upplevelse fylld med enbart höjdpunkter!

Resan fullbokad. 

   

Easy Rider, Coast to Coast & Biketober Festival 29/9 - 20/10

I samarbete med JoyRides

Ingen film i historien har haft en sådan inverkan på motorcykelkörning som just filmen Easy Rider. När den släpptes 1969 introducerade Easy Rider frihetskänslan av att köra motorcykel till människor över hela världen. Det fanns inte en människa år 1969 eller senare som har sett den här filmen som inte ville vara "Billy" eller "Wyatt" och cruisa på den öppna vägen på "Captain America" - om än bara för en dag eller två. Fyrtiotre år senare anses Easy Rider fortfarande vara den typiska motorcykelfilmen som fortsätter att upprätthålla drömmen om att livet förändras med friheten på två hjul på den öppna raka vägen. Vår sammarbetspartner EagleRider har tilldelats exklusiva rättigheter att erbjuda motorcykelentusiaster från hela världen en "once-in-lifetime" chans att köra den exakta rutten för filmen Easy Rider. Vi har skapat vår egna speciella version av denna rutt genom vår unika 21-dagars Coast-to-Coast resa.

Inställd

 

Andalusien 3-10 oktober

Du bokar din egen flygresa till Malaga för en vecka i Spanien. På hyrd motorcykel väntar dig sju dagars körning i det vackra och spännande Andalusien med vår guide Roger Söderbom. 

SMC bokar motorcyklar (650-800-1200 cc), boende i dubbelrum på La Posada Azul i byn Tolox, frukost ingår som vi tillagar själva. Plats för MC i anslutning till boendet. Dagsturer med SMC-guide, alternativt körning "i egen regi". GPS kan hyras. Vid guidade turer får varje deltagare kartor och vägbeskrivning över aktuellt område.

Inställd

 

Andalusien 10-17 oktober

Boka din egen flygresa till Malaga. Under en vecka kör vi på fina hojvägar i det vackra och spännande Andalusien, guidar gör Roger Söderbom.

SMC bokar motorcyklar (650-800-1200 cc), boende i dubbelrum på La Posada Azul i byn Tolox, frukost ingår som vi tillagar själva. Plats för MC i anslutning till boendet. Dagsturer med SMC-guide, alternativt körning "i egen regi". GPS kan hyras. Vid guidade turer får varje deltagare kartor och vägbeskrivning över aktuellt område.

Resan fullbokad. 

 

Marocko 24-31/10, i samarbete med Explore360.nu

Lämna höstmörkret och häng med på ett storslaget äventyr!

Inget annat land så nära Europa kommer att ge dig en sådan positiv kulturchock. 
Denna resa tar oss genom livliga medinas (gamla stan), vackra slingrande vägar genom bergen, forntida kashbas, utmanande grusvägar, utsökt marockansk mat och hisnande landskap.

Resan fullbokad.  

 

   

Lakrits Biketoberfest Boogie! 14-27/10

I samarbete med DaveUsa 

Florida är som BÄST just i slutet på Oktober!

Hemma i Sverige börjar det rugga till sig lite, men i Florida är det riktigt varmt och skönt! Utöver detta så sprudlar det med hoj och festkultur just då! 
Vad sägs om självaste Daytona Biketoberfest! En kortare version av berömda Daytona Bike Week där byn invaderas av hundratusentals glada och partajsugna hojåkare, utställare, byggare etc. etc.!

Resan inställd. 

 

Hawaiian Poi-Dog Hop, 10-26/11 

I samarbete med DaveUsa 

Hawaii! Ett paradis!

Varmt, exotiskt, vackert, kulturellt och kul! Ett drömresmål! 
Att vi besöker 3 öar och åker båge överallt där gör resan ännu ljuvligare! 
Vi kör ”island-hopping” på hoj!