SMC Resor 2016

Vill du resa på motorcykel men slippa att planera resrutter, boka färjor och boende? Känner du dig osäker på språket, vill du slippa åka ensam, vill du få tips av en kunnig reseledare och vill du få nya vänner? Då kan du åka med på en SMC-resa.

     

Klicka på bilden och bläddra i resekatalogen:


Hur bokar man resor? Hur betalar man? När kommer reseinfo? Läs mer här. 

 

 
Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om våra resor
 

Sri Lanka Runt 2016, 6-19/2

Resan genomförd

Denna resa gör vi i samarbete med MC Asien. Den tropiska ön Sri Lanka i den Indiska oceanen, är tveklöst en av Asiens ännu oförstörda pärlor. Här ringlar sig vägarna genom tät djungel, gröna teplantage, in och ut mellan molnen i bergspassen i det centrala höglandet och längs stränder där havssköldpaddor lägger ägg i skydd av nattens mörker. Denna motorcykelresa bjuder på en färd genom storslagna landskap, besök hos stamfolk, jeepsafari i djungeln, tid för avkoppling på några av öns bästa sandstränder och en möjlighet att komma nära landets storslagna natur och de tillmötesgående och gästfria invånarna. 

 

 

 

Andalusien på våren, 5-12 mars 

Resan genomförd !  
Varför inte börja MC-säsongen redan i mars? Du flyger själv ner till Malaga där en hyrd motorcykel väntar på dig liksom sju dagars härlig MC-körning i vackra Andalusien. Vi bor i La Posada Azul i byn Tolox och kör dagsturer med SMC-guide eller i egen regi om du så önskar. Vägarna är osannolikt underbara för en svensk knutte. GPS kan hyras av MC-uthyraren. 

   
 

På motorcykel genom Yunnan 18/4 - 6/5 2016

Resan inställd!

Resan passar dig som älskar kurviga vägar och storslagna naturscenerier. Resan bjuder på många möten och upplevelser i en av Kinas mest spännande provinser. Under färden besöker vi bland annat en av världens djupaste raviner, höga snötäckta berg, tempel och små byar som ligger så långt ifrån civilisationen så att många som bor där inte talar kinesiska. Följ med oss på ett motorcykeläventyr söder om molnen. Resan sker i samarbete med Kinalotsen.

   

Prova på USA 29 april-6 maj

Resan inställd!

Det här är en resa i samarbete med Dave USA. Det är resan för dig som vill testa att köra en mullrande, blänkande H-D i USA tillsammans med ett glatt gäng likasinnade utan att behöva vara borta för länge. På åtta dagar inklusive resa tur och retur till USA kör vi hoj, träffar tvättäkta USA-knuttar, upplever många sevärdheter, äter god mat och får fantastiska naturupplevelser!  Turen startar i Chicago, går via delar av Route 66 till Springfield, därefter kör vi till Savanna, Galena, Milwaukee och tillbaka till Chicago. En aptitretare av USA helt enkelt! 

   

Marrakech Express- Marocko all-road resa 9-16 april

Resan fullbokad! Vill du åka till Marocko hänvisar vi dig direkt till Explore 360- de arrangerar en höstresa. 

Detta är en resa i samarbete med Explore360.nu Vi tar med dig på slingrande asfalterade vägar och utmanande grusvägar (piste) på detta allroad äventyr, som visar det bästa av två världar. Det idealiska äventyret för både erfarna och oerfarna off-road förare. Du måste ha erfarenhet av gruskörning eller gått en off-road kurs före resan. Marocko kännetecknas av oändliga hav, öknar och uppfriskande, gröna oaser liksom enorma bergskedjor och imponerande städer. Inget annat land som ligger så nära Europa kan erbjuda en sådan positiv kulturchock. Denna resa tar oss genom livliga medinas, vackra slingrande vägar genom bergen, forntida kashbas och utmanande grusvägar. Vi njuter av utsökt marockansk mat och hisnande landskap.  

   

Vår i Elbe, norra Tyskland 5-8 maj 

Resan genomförd!

Varför inte ägna långhelgen Kristi Himmelsfärd åt att köra MC i norra Tyskland? Den här resan passar dig som inte varit ute på kontinenten med din hoj. Resan håller ett lugnare tempo och ett antal sevärdheter besöks under tre dagar i Tyskland. Vi bor på hotell i byn Buxtehud och åker färjan Göteborg-Kiel. Vi kör motorcykel i de vackra omgivningarna på dagarna och ägnar kvällarna åt god mat och dryck i trevligt sällskap. 

   

Höjdpunkter i Östeuropa, 21 maj-4 juni

Resan genomförd. 
Detta blir en resa med många upplevelser och sevärdheter i östra Europa. Vi kör i försommargrönska med blommande körsbär genom Tyskland, Österrike och Ungern.  Vi passerar alperna och kör över Grossglockner. Vi stannar i flera vackra städer i Ungern och besöker vinkällare. På vägen norrut stannar vi två nätter i de vackra huvudstäderna Budapest och Prag. 

   

Försommar med Kroatiska pärlor 30 maj-6 juni 

Resan genomförd!

Din MC och ditt bagage fraktas på lastbil till Verona, dit du själv ordnar din resa. Det här är en resa för dig som utöver hojåkning på slingrande, kuperade vägar i vackra omgivningar, också vill hinna med några andra upplevelser av natur eller kultur. Kanske bad eller forsränning, eller bara att strosa i de medeltida gränderna i någon av de små städer och byar som vi besöker på resan. Förutom Kroatien passerar vi även Bosnien och Slovenien. Vi besöker öarna Cres och Krk och bosniska och kroatiska nationalparker i bergen. Det här är en resa för dig som vill se mer av Kroatien än badstränderna.

   

Dolomiternas vackraste vägar, 29 maj-5 juni

Resan genomförd! 

Dolomiterna är som gjort för MC-touring med sina höga berg och många dalar. Det kryllar av pass och vägar som ger både fröjd för ögat och härlig MC-körning! För tionde gången kör SMC Travel den uppskattade MC-resan i norra Italien. Med på resan följer två erfarna guider. Resan börjar i Helsingborg, fortsätter med biltåget Hamburg-München för vidare färd genom Österrike över Alperna till Italien. Vi kör i och omkring Val di Fiemme och den alpina delen Sella Gruppe som är ett av Dolomiternas mest spektakulära områden. Underbara vägar och naturupplevelser garanteras.  

   

TT-races på Isle of Man, 31 maj-14 juni

Resan genomförd! 

Isle of Man lämnar ingen oberörd. Smått chockad och småleende står du på kyrkans mark i Sulby när toppförarna fullkomligt smäller förbi i över 300km/h på allmän men avlyst väg. Dagen efter kanske du sitter på en privat tomt i Douglas när öns stjärnor John McGuiness, Bruce Anstey och Michael Dunlop jagar nya segrar och varvrekord i ett tempo som du inte trodde var möjligt. All racing du sett i ditt liv bleknar. IoM TT-Races är helt enkelt unikt! Lägg sedan till allt annat som händer på denna vackra gröna ö under vår vistelse där. Dragracing, motorcross, märkesträffar och alla slags uppvisningar utlovas. Under TT-veckan är ön smockfull med trevliga knuttar från hela världen. Ta chansen och häng med du också på vår femtonde resa till TT-tävlingarna. 

   

Kortresa till Lübeck och norra Tyskland 2-6 juni

Resan inställd.
Starta MC-säsongen med en långhelg i norra Tyskland. Den här resan passar dig som vill testa att köra MC utomlands. Vi besöker bland annat tre vackra städer; Lübeck, Freidrichstadt och Husum. Vi besöker stränder, hamnar, kanaler och MC-butik och så spanar vi efter storken.  God mat och dryck är viktiga ingredienser i en Tysklandsresa. Så även i denna. Resan startar och slutar i Helsingborg och går genom Danmark. 

   

Texas Rebel Yell 6-22 juni

Resan genomförd.

Resan är ett samarbete med DaveUSA. En oförglömlig hojtur deep in the heart of Texas och Louisiana. Resan börjar och slutar I New Orleans. Vi besöker Abbeville, Galveston, bor på the Luther Hotel i Palacios, träffar hojåkare i Port Aransas, kör MC-vägarna The Three Sisters, passerar Laredo, går på party i San Antonio, lyssnar på musik i Austin, hänger i Texas några dagar innan vi avslutar med två dagar i New Orleans. En riktig höjdarresa med massor av god mat, bra musik och värme utlovas.

   

Norska Pärlor Hotelltouring 11-18 juni 

Resan genomförd.

Genom ett samarbete med mc-touring.se erbjuder vi denna resa där du följer med på en resa med många historiska förtecken. En resa som bjuder både härlig MC-touring och magnifikt boende där vi går till dukat bord varje kväll för att avnjuta en härlig meny, ofta med stark lokal prägel. Vi siktar in oss på historiskt intressanta platser där det finns en speciell berättelse antingen för platsen eller för det hotell som vi bor på. Vi börjar i hjärtat av Dalarna, Tällberg, och far sedan vidare norrut mot norska fjäll och fjordar.  Vi har sedan fem fantastiska övernattningar i Norge innan vi åter tar sikte mot Sverige och avslutar resan där vi började i Siljanstrakten.

   

Till topps med Elving, 26 juni-2 juli

Resan genomförd. 
I samarbete med Explore360.nu kan vi erbjuda den här turen som utforskar de mest spännande och okända grusvägarna som Skandinavien har att erbjuda. Resan leds av grus-gurun Elving Solli. Sedan 15 år är resan fullbokad varje gång och är därmed en av de populäraste äventyrsresorna som finns i Sverige! Til Topps är ingen enduroresa och resvägen är lagd så att den kan köras med allt från småhojar och upp till stora äventyrshojar. Underlaget varierar en hel del, från gamla steniga forvägar till snabba grusvägar och även några bitar krokig och rolig asfalt. Dessutom korsar vi några brolösa vattendrag och fallfärdiga broar. För säkerhetens skull krävs det att du har riktiga offroaddäck som TKC80 eller grövre och gärna kan fixa en punka själv. 

   

Wild West -Drömresan 29 juni-16 juli

Resan inställd! Däremot körs den andra tider, kontakta Joyrides direkt för info och anmälan. 

I samarbete med Joyrides kan du få uppleva drömresan till  Vilda Västern. Dess vilda vidsträckta otämjda natur, karga öknar, ödsliga vägar, pulserande städer och mängder av sevärdheter vill de flesta uppleva.  Denna resa innehåller de bästa höjdpunkterna i Vilda Västern. Resan är 440 mil och går på blans annat Pacific Highway 1 och Route 66, San Diego, Oak Creek Canyon, Sedona, Grand Canyon, Monument Valley, Lake Powell, Utahs nationalparker, Bryce Canyon, Zion, Las Vegas, Death Valley, Yosemite, San Francisco, Los Angeles och Hollywood. Detta är helt enkelt drömresan! 

   

MC-resa till Baltikum 8-17 juli

Resan genomförd. 
I samarbete med VincentResor kör vi österut. Baltikum tillhör våra närmaste grannar men ofta känner vi inte till förhållandena där. Här är länder som genomgår en fantastisk utveckling och numera med-lemmar i EU. Vägarna går i huvudsak i tämligen platta områden men naturen är skiftande och bitvis väldigt vacker. Underlaget är idag minst lika bra som i Sverige. Att få lära känna sina grannländer och uppleva deras vardag är en fin upplevelse. Vi besöker Polen, Litauen, Lettland och Estland. 

Norges Tak 9-16 juli

Resan genomförd. 

Detta är den ultimata sällskapsresan på MC och alltid fullbokad.  En resa till den norska fjällvärlden med de allra högsta topparna och vackra vyer. Vi färdas uteslutande på asfaltsvägar och finns det någon grusväg så är det ett valfritt alternativ. Du får bland annat uppleva Geiranger, Trollstigen, Dalsnibba, Örnvägen, Songefjäll, Dombås, Sognefjord, Laerdal och Borgund. Vi bor i hytter och vandrarhem.  Välkommen med på den ultimata MC resan, MC-touring när den är som allra bäst!   

   

Tyska landsvägar & MC-vecka vid Gardasjön, 10-25 juli

Resan genomförd.

Detta är resan för dig som både vill uppleva Tyskland utanför Autobahn och vackra Gardasjön. Resan genom Tyskland tar tre dagar. Därefter väntar sex dagar i Malcesine vid Gardasjön. Regionen Lombardia, Veneto och Trentino-Alto Adige erbjuder vägar och bergspass som är som gjorda för härlig MC-körning i ett fantastiskt landskap. God mat och dryck, vackra vyer och mestadels sol och värme utlovas. Hemresan genom Tyskland tar också tre dagar. 

   

Lofoten med Kystriksveg 17, 19-31 juli

Resan genomförd.

 
Följ med på ett riktigt MC-äventyr genom de norra delarna av Sverige på väg 45 mot den norska Atlantkusten och det fantastiska Lofoten. Svenska skogslandskap och fjällvidder följs av den nordnorska kusten. Efter tre dygn på Lofoten går resan söderut mot Saltstraumen, Helgelandskusten och Kystriksveg 17 ner mot området norr om Trondheim och sedan Sverige. Mesta delen körs på asfalt. Boende i campingstugor och vandrarhem.

   

Höjdare i Telemark och Sörvestlandet, 16-23 juli

Resan genomförd. 
Detta är vår senaste Norge-resa. Här får du uppleva historier från andra världskriget, enastående naturupplevelser och vackra städer. Vi kör på vägar över höga berg och ner mot kustlandskap. Några höjdpunkter är Rjukan, Predikstolen, Stavanger, Lysbotn och Kristiansand. Vi bor på hotell och i stuga under resan. Följ med på premiärturen. 

   

Fire & Ice – Iceland Allroad Experience, 11-23 augusti

Resan genomförd. 

I samarbete med Explore360.nu kan vi erbjuda resa till Island som är ett av de bästa länderna i världen för att köra  äventyrshoj  med utmanande körning på en uppsjö av olika underlag genom andlös natur. Lämna asfalten bakom dig och utforska inte bara de mer kända höjdpunkterna men också de ödsliga höglandet i det inre av Island. Det är en spännande motorcykelresa där du kommer att uppleva olika aspekter av äventyr. På våra egna motorcyklar kör vi på grusvägar så mycket som möjligt, passerar det ogästvänliga och ödsliga höglandet på Island. En överväldigande miljö som domineras av glaciärer, vattenfall, vulkaner, svart lava öken, vilda floder, varma källor och regnbågsfärgade berg. Några av höjdpunkterna är vattenfallen Dettifoss, Godafoss och Gullfoss, Thingvellir, Myvatn, Sprengisandur-vägen, valsafari i Husavik, bad i varma källor, sagolandskapet Landmannalaugar och de svarta stränderna i Vik. 

   

MC-resa till Ungern 11-23 augusti

Resan genomförd. 

Vi kör genom Polen och Slovakien och gör intressanta stopp på vår resa till Ungern -ett land med mycket gammal kultur.Resan är ett samarbete med VincentResor. I de områden där vi vistas i förekommer det inte någon turism att prata om. Ute på Pusztan har vi köpt en vinkällare som är vår bas för att knyta kontakter med lokalbefolkningen och skaffa oss kunskaper om ungerskt vardagsliv.  Byn heter Nemesnadudvár och har 800 hushåll 2200 invånare och 800 vinkällare. Detta är helt unikt i Ungern och Europa. Resan lämpar sig för den som vill åka touring på krokiga vägar men inte vill ha branta stup vid sidan.


 
 

Sturgis Motorcycle Rally & USA:s bästa backroads 1-17 augusti

Resan genomförd. 

I samarbete med Joyrides kan du få uppleva Sturgis Motorcycle Rally och några av USAs bästa hojvägar. Hit vallfärdar en halv miljon motorcyklister varje år. Vi bor i centrum av Sturgis och deltar i de bästa festligheterna.  Dessutom får du uppleva underbara “back roads” och bergslandskap och några av USA:s bästa MC-vägar: Wild West Run, Black Hills Run, Beartooth Highway, San Juan Skyway /Highway 550 samt Ouray-Durango, totalt 360 mil. 

   
 

Norska Pärlor Grustouring, 20-27 augusti

Resan genomförd.

Norge Grustouring, eller kanske ännu bättre äventyrstouring, innebär att vi tourar på jakt efter de där riktigt fina vägarna över fjället eller genom skogen! Resan är ett samarbete med mc-touring.se. Det är helt enkelt MC-Touring när den är som bäst på både asfalt och grus! Varför gör vi då ett sådant upplägg? Jo det är för att nå längre ut i det enormt stora vägnät som finns både i Sverige och Norge och se platser som vi aldrig kommer riktigt nära om vi bara håller oss till det allmänna och asfalterade vägnätet. Vi kommer också längre bort från den stora semestertrafiken och vi kan avnjuta fjället och övrig natur på samma sätt som vid en vandring. Detta är alltså inte "Grusbus" eller enduro/offroadkörning utan det enda som skiljer mot vanlig MC-touring är att det också är grusvägar i det allmänna och privata vägnätet som vi färdas på.

   

Manx GP, Isle of man, 25 augusti-5 september

Resan genomförd. 
För första gången kan vi erbjuda platser till Manx GP som bland annat amatörernas race. I ”Newcomers class” måste alla starta som aldrig kört på Isle of Man tidigare. Tävlingarna går som alltid på den sex mil långa banan runt ön och man kör i en rad olika klasser. Under Manx GP körs också en massa Classic racing. För den intresserade hålls också flera träffar för veteranmotorcyklar.  Manx GP är som TT-races fast i lugnare tempo. Ett varv runt banan går på 18 minuter istället för 17. Det är inte lika många besökare under Manx GP vilket ger ön en högre mysfaktor denna vecka. Oavsett om du gillar motorcykelrace eller inte kommer du sannolikt att älska Isle of Man. Det går inte att uppleva tävlingarna på TV, du måste helt enkelt komma med oss och stå vid vägkanten när förarna kör förbi. 

   


West Coast Super Mega Run 29/8-16/9

Resan genomförd.
Kontakta arrangör Dave på telefon  070-882 05 22 eller e-post.

   

USA kust till kust med Daytona Biketober fest, 27 september-18 oktober

Resan genomförd. 
Nu har du chansen att göra din egen Easy Rider-resa och korsa USA på 21 dagar. Detta är ett samarbete med Joyrides och deras egen version av rutten som startar i Los Angeles och avslutas med två dagars MC-party på  BikeOktoberfest i Daytona där det sjuder på gatorna och är aldrig tråkigt. Under resan får du uppleva hjärtat av USA och känna denna stora kontinent ordentligt på pulsen. Resan är en äventyrsresa på 500 mil, genom nio delstater och tre tidszoner. Du får uppleva städer, hav, öken, berg, prärien, fantastiska motorcykelvägar och backroads. Programmet innehåller spektakulära Los Angeles, Santa Monica och Venice Beach, Pacific Highway 1, roliga San Diego, Mexikanska gränsen, Tucson, Tombstone, El Paso, San Antonio, mytiskt New Orleans, Orlando och avslutas med populära och roliga Biketoberfest i Daytona Beach. 

   

Andalusien på hösten, 22-29 oktober

Resan genomförd

Varför inte förlänga MC-säsongen med en vecka i södra Spanien? Du flyger själv ner till Malaga där en hyrd motorcykel väntar på dig liksom sju dagars körning i vackra Andalusien med vår guide. Vi bor i La Posada Azul i byn Tolox och kör dagsturer med SMC-guide eller i egen regi. Vägarna är osannolikt underbara för en svensk knutte. GPS kan hyras av MC-uthyraren. Alla deltagare får kartor och vägbeskrivning för de guidade turerna.

   

Andalusien på senhösten, 29 oktober-5 november

Resan genomförd.
Den första höstresan till Andalusien är fullbokad. Därför öppnar vi bokningen till ännu en veckas MC-körning i södra Spanien. Du flyger själv ner till Malaga där en hyrd motorcykel väntar på dig liksom sju dagars körning i vackra Andalusien med vår guide. Vi bor i La Posada Azul i byn Tolox och kör dagsturer med SMC-guide eller i egen regi. Vägarna är osannolikt underbara för en svensk knutte. GPS kan hyras av MC-uthyraren. Alla deltagare får kartor och vägbeskrivning för de guidade turerna.

 

Route South Africa, 16-30 november

Resan genomförd. 

Genom ett samarbete med MC-Traveller kan du få uppleva det fantastiska Sydafrika. Resan börjar i Johannesburg och Soweto och sedan följer två dagars boende i privat lodge i Kruger Parken där vi hoppas få se ”Big 5”. Vi flyger sedan ner till Kapstaden och fortsätter äventyret längs vingårdarna och Route 62. Vägen tillbaka är den klassiska Garden Route. Innan vi kommer tillbaka till Kapstaden har vi kört till Afrikas sydspets, sett pingviner, besökt Godahoppsudden och vi har kört troligtvis en av världens vackraste kustvägar. Vi avslutar resan i Kapstaden med en härlig avskedsmiddag och minns tillbaka på vårt äventyr. Sydafrika är landet som kan erbjuda en väldigt spektakulär körning i ett landskap som är fantastiskt vackert.   

   

 

Tips! Använd forumet

I forumet kan du läsa eller själv skriva om mc-resor.
Du kan även leta upp vänner att samåka med. Skriv bara en tråd och du kommer få många som läser vad du skriver.
Klicka här för att besöka forumet

 

Reseberättelser

Här på hemsidan publicerar vi reseberättelser från er som deltagit i SMC-resor. Du som varit med på våra resor är hjärtligt välkommen att skicka in din egen reseberättelse och bilder till Petra Holmlund. Vi förbehåller oss rätten att korta och göra vissa ändringar i samråd med dig. Vi förbehåller oss rätten även att inte publicera om vi finner skäl till detta.

 

SMC Travel finns även på: