Försäkringsinfo Sport

På SMC Sport lämnar du ditt vanliga trafikförsäkringsskydd och därmed den försäkring du annars har på din motorcykel för landsvägskörning.

Via din Svemo-licens får du personligt försäkringsskydd. Största delen av din licens är försäkringspremie. På steg 6 är det ett krav att du kan uppvisa din licensbricka innan dagens träning börjar. Det räcker inte att uppvisa intyget på att du är godkänd på steg 5.

SMC Sport rekommenderar att du kollar försäkringsskyddet i licensförsäkringen, och förstärker ditt skydd med en extra olycksfallsförsäkring. Var noggrann med att denna försäkring gäller för motorsport.

Viktigt att veta är att din vanliga MC-försäkring (trafik, halv, hel) inte gäller när du kör Steg 5 och 6 eller tävlar. Sportens regler medför också att om du blir påkörd av tredje part, kan du inte ställa krav om ersättning mot någon annan.

Läs mer om licens försäkring och priser på www.svemo.se

Observera att Bas-licensen, endast gäller i Sverige.

När du har genomfört steg 5 och blivit godkänd, kan du köpa din licens hos Svemo. Under året kommer även SMC att hantera detta.

Om du t. ex. går steg 5 en lördag och sedan ska delta på steg 6 dagen efter, kan du köpa din licens hos SMC Sport på plats.