Svemo och SMC lägger i nästa växel

2016-12-14

Vi har glädjen att meddela att från och med nu är Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet, Svemo, anslutna till SMC. Detta betyder att Svemo står bakom SMC:s värderingar. Samtidigt är inte bara SMC Sport anslutna till Svemo, utan SMC har anslutits. Detta är ett naturligt steg i det långvariga samarbetet som funnits mellan organisationerna.

Det utökade utbytet mellan organisationerna på både förar-, klubb-, arrangemangs- och ledningsnivå har fört organisationerna tätare samman och det naturliga steget med medlemskap i respektive organisationer är nu taget. Detta innebär att både SMC och Svemo får fler medlemmar och verksamheten blir större inom båda organisationerna trots att båda organisationerna fortfarande är fristående.
För SMC:s del innebär Svemos anslutning som riksklubb i SMC framförallt att vi skapar ett ännu starkare politiskt påverkansarbete. 

- På den internationella arenan har SMC och Svemo sedan många år samarbetat och företrätt varandra, inte minst inom FIM, så detta känns som ett naturligt steg i att ta, säger Jesper Christensen, generalsekreterare SMC, tillika chef i FIM:s landsvägskommission.

De nya medlemskapen kommer även att bidra till utveckling inom tävling-, tränings- och olika aktivitetsformer. Ett exempel är FIM-rallyt, som SMC och klubbarna haft stora framgångar i och kammat hem världmästerskap i touring. Ett annat exempel är SMC Sports växande verksamhet. Idag är SMC Sports, som sedan länge varit medlem i Svemo, klubbmästerskap den största RR-serien som arrangeras i landet. SMC hoppas på utöka verksamheten med många olika nya amatörgrenar för motions, och fritidsmotorcyklister inom allt från grus- till stunt.

- Det hänger förstås på intresse och engagemang från medlemmarna. Vi blir vad vi gör oss till, säger Jesper.  

SMC ser mycket positivt på denna utveckling och önskar Svemo varmt välkomna som ny medlemsklubb.