Kurser för alla

2016-12-02

SMC Schools kalender är fullspäckad med roliga kurser för motorcyklister. Vill du få mer skoj på din motorcykel? Vill du bli en säkrare MC-förare? Vill du bli snabbare på bana och kanske tävla i roadracing? Vill du träffa nya vänner och ha riktigt kul tillsammans. Då ska du boka en kurs med SMC School. Vi har kurser på allt från grusvägar, parkeringsplatser till trafikövningsplatser och riktiga roadracingbanor.

Under sensommaren och hösten har som vanligt ett intensivt planeringsarbete pågått inom SMC School. Det är nämligen den tiden som nästa års kurser på storbana planeras. I 2017-års kurskalender kan vi presentera ett gediget utbud av fortbildningar. Bland annat är antalet tillfällen för SMC Sports roadracingkurser steg 6, fler än någonsin. 

- SMC Sports verksamhet växer hela tiden. Det är verkligen kul att se att så många väljer att ta steget vidare till racing. En racingbana är absolut den rätta platsen om man vill köra riktigt fort. Och det här med roadracing behöver inte vara så krångligt. Man kan komma med sin landsvägsreggade hoj och köra med SMC Sport. Han påpekar att man måste göra vissa åtgärder på plats, men efter avslutad kurs kan man använda hojen på gata igen, säger Jukka Kareketo som jobbar med SMC School.

Han berättar att även de vanliga kurserna som vi kallar BKK, Broms och kurvurser är otroligt populära. Många kommer år efter år för att förkovra sig och bli bättre förare.

- Även de som gått hela utbildningsstegen har mycket kvar att lära. Dessutom är fortbildning en färskvara, så det här med kurser är nyttigt för alla som kör hoj, säger Jukka.  

De sex olika stegen i SMC School kurser

SMC School steg 1-4 ser ut så här:
Steg 1. Motorcykeln
Steg 2. Vägen
Steg 3. Människan
Steg 4. Individuell coaching

SMC Sport steg 5-6 ser ut så här
Steg 5. Svemo licensutbildning, fast hos SMC Sport
Steg 6. Träning inför tävling. Här kan alla som har en giltig Svemo-licens delta

Steg 1-4 är ett krav för att du ska få köra på SMC Steg 5 och därefter i steg 6 kunna delta på roadracingträningar med andra klubbar eller rent av börja tävla.
SMC har välutbildade instruktörer som håller i teoripass och praktiska övningar på banan.

Läs mer på SMC Schools sida

Så här bokar du en kurs!

 

Läs mer om kurserna på SMC Schools sida

Foto: Jan-Erik Jeppsson