Årets mc-verkstad och årets mc-handlare utsedda!

2016-11-09

Vår samarbetspartner Svedea har infört två nya utmärkelser – årets MC-verkstad och årets MC-handlare. Det är mc-ägarnas uppfattning om bemötande, service och kvalitet som ligger till grund för resultatet och i år går priserna till Mascot Motor i Nässjö och Lingvalls Motor i Gävle. De lyckliga vinnarna får följa med Svedea till MC-mässan i Milano, EICMA, som pågår 10-13 november.

Svedea har en rad centrala samarbeten med tillverkare, handlare, verkstäder och MC-organisationer, bland annat SMC. För att ytterligare utveckla samarbetena med branschen instiftade Svedea i år utmärkelserna årets MC-verkstad samt årets MC-handlare.

Gemensamt för båda utmärkelserna är att det är MC-ägarnas åsikter som ligger till grund för resultatet och vilka som utses till vinnare. Över 2000 MC-ägare har tyckt till om sin reparation och sitt MC-köp i en webbenkät med frågor om verkstädernas och handlarnas bemötande, service och kvalitet. Tillsammans med en jury bestående av Svedeas skadetekniker har sedan årets bästa MC-verkstad korets. För priset som årets bästa MC-handlare är det endast MC-ägarnas enkätsvar som legat till grund för att utse vinnaren.

Priset för årets MC-verkstad 2016 går till Mascot Motor i Nässjö och priset som årets MC-handlare tilldelas Lingvalls Motor i Gävle.

– Verkstäderna och handlarna är motorn för branschens gemensamma utveckling. Genom att instifta dessa två utmärkelser hoppas vi kunna bidra till att utveckla verkstädernas och handlarnas service och kvalitet. Vi lyfter fram de goda exemplen och får samtidigt en temperaturmätare på vad mc-ägarna verkligen tycker om branschens arbete, säger Olle Molin, produktchef för mc-försäkring på Svedea.

Vinnarna följer med Svedea till MC-mässan i Milano, EICMA, som pågår 10-13 november.

Topp tre, Årets MC-verkstad

  1. Mascot Motor, Nässjö
  2. Honda MC-Center Karlstad
  3. Yamaha Center Luleå

Topp tre, Årets MC-handlare

  1. Lingvalls Motor, Gävle
  2. Johans MC, Göteborg
  3. Alternativ 1 Motorcyklar, Kalmar