Ung hojåkare vill ha stöd

2015-12-03

Det kom ett trevligt mail från en ung inbiten motorcyklist som vill ha hjälp att förverkliga en smart idé. Självfallet vill vi hjälpa honom att hitta lösningar på sitt problem, genom att publicera hans öppna fråga här på hemsidan så att den får stor spridning. Läs själva vad Gustav skriver.

Läs unga hojåkare Gustavs fråga om hjälp från hojkollektivet att sprida förverkliga sin idé:

"Mitt namn är Gustav Ebertsson och jag är en inbiten 17-årig motorcyklist med redan över 1500 mil på min Honda Varadero 125. Jag har redan varit ägare till fyra olika motorcyklar så är motorcyklismen något jag brinner för. I år när jag fick chansen att starta ett UF-företag så var det  självklart för mig att mitt företag skulle göra en produkt för motorcyklisterna runtom i Sverige. Då jag själv kör i alla väder och underlag så var det ett problem som jag stötte på, nämligen parkering på mjukt underlag. Då jag först använde vanliga plattor vid parkering så slutade det alltid med att jag tappade bort dem, och att lägga de i en jacka eller väska var inte heller ett trevligt alternativ, då plattorna ofta var skitiga och leriga. Detta gav mig då en idé; Vad sägs som en platta som förvaras direkt på motorcykeln?

Lösningen blev en sidostödsplatta gjord i plast och med en inbyggd magnet. Magneten har i dagsläget har en styrka på 75N vilket motsvarar gravitationskraften på ett 7kg tungt föremål. Detta gör att plattan enkelt “fästs” fast på metalldelar på motorcykeln, t.ex på ramen eller svingen. Och när den ska användas drar man bara lös plattan och sätter den under stödet. Detta gör att plattan alltid finns med motorcykeln. Dock finns det ett problem med själva tillverkningen då det är svårt som UF-företag att få någon att tillverka en egen produkt, både ekonomiskt och praktiskt, så tills jag får tag på sponsorer eller löser problemet på annat sätt så tar jag in intresseanmälningar via min hemsida. Jag tar tacksamt emot tips inom tillverkning och möjliga sponsorer.  Och skulle någon vara intresserad utav att sponsra så får de gärna kontakta mig via mejl på:
stabiltufmc@gmail.com."