SMC mötte ministern

2015-02-25

SMC träffade igår infrastrukturminister Anna Johansson (s) och talade om MC-säkerhet. Genom alla år har SMC haft goda kontakter med näringsdepartementet. Denna gång bad SMC om hjälp av regeringen i fem viktiga frågor. Det blev ett kort och givande möte!

Anna Johansson (s) tillträdde som infrastrukturminister i början av oktober 2014. Hon kommer från Göteborg där hon arbetat politiskt under många år. SMC håller kontakt med henne och Näringsdepartementet genom tidningen MC-Folket, Twitter och e-post. 

Då mininstern inte kunde delta i vår workshop om räcken fick SMC istället en inbjudan till hennes kontor. Maria Nordqvist och Jesper Christensen deltog i mötet. 

SMC tog upp fem frågor som är viktiga för svenska motorcyklister. Dessa är att MC- och mopedförare inte ska negligeras då oskyddade trafikanter diskuteras, att räcken ska göras säkrare för motorcyklister, att motorcyklister ska få använda bussfil, att vissa frågor om A-körkort ska undersökas samt att reglerna för MC-parkering ska ändras.

Det blev ett kort, intensivt och givande möte med ministern och flera av hennes tjänstemän.  SMC överräckte MC-Visionen och ett blad med de aktuella frågorna. Självklart hoppas vi att tempot ökar om ministern lyfter frågorna. 

SMC:s frågor till mötet. 
MC-Visionen 
Näringsdepartementets hemsida 


Anna Johansson (s) är Sveriges infrastrukturminister. Foto: Kristian Pohl regeringskansliet