Så går körprovet på MC till!

2015-06-03

Trafikverket publicerade 3 juni 2015 en film som innehåller de tre delarna av manöverdelen av körkortsprovet på motorcykel, lågfart, högfart och inbromsning.
Det är ett bra initiativ av Trafikverket - filmen visar tydligt vad som avses med krypfart och hur de olika delarna ska gå till.

Trafikverket Förarprov har tagit fram en informationsfilm som beskriver hur det särskilda manöverprovet för motorcykel går till.  Den visar manöverprovets tre delar: lågfartsdel, högfartsdel och bromsning.
Syftet är att filmen ska bidra till att körkortstagare kommer väl förberedda till körprovet och att filmen på ett informativt sätt ska förmedla hur manöverprovets tre delar går till.
Filmen betonar även vikten av att utbilda sig och genomföra körprovet på en motorcykel som har rätt storlek och höjd samt att komma väl förberedd till provet.

 

Det särskilda manöverprovet är en del av hela körprovet. Utöver det särskilda manöverprovet ska även en säkerhetskontroll göras samt körning i och utanför tätort under minst 25 minuter.  Läs mer i SMC:s folder Att ta MC-körkort eller på Körkortsportalen.