Marie blir ny generalsekreterare för NTF

2015-01-26

Marie Nordén blir från och med 1 februari ny generalsekreterare för trafiksäkerhetsorganisationen NTF där SMC är en av medlemsorganisationerna. Marie lämnade riksdagen och partipolitiken i samband med valet 2014. SMC känner henne sedan tiden i riksdagens Trafikutskott.

SMC har haft nöjet att träffa Marie Nordén i samband med våra MC-utflykter med Trafikutskottet. I NTF:s nättidning säger Marie: 

" NTF har alltid haft en central roll i det svenska trafiksäkerhetsarbetet och rollen som generalsekreterare förpliktar. Jag hoppas kunna bidra till att stärka NTF i den svenska trafiksäkerhetsdebatten. Svensk trafiksäkerhet behöver en stark och oberoende röst." 

- Tidigare var det bilisten som löpte de största riskerna att dödas eller skadas svårt, säger Monica Green ordförande i NTF. Numera är det oskyddade gående och cyklister i våra tätorter som är mest utsatta. I våra städer lever vi och verkar, vi går i skolan och vi har våra fritidssysselsättningar. Jag och hela NTF:s styrelse tror att Marie Nordén är precis rätt person för rollen som generalsekreterare för NTF nu när svensk trafiksäkerhet som bäst behöver återfå ett mänskligt perspektiv. 

Inför NTF:s kongress i april 2015 har SMC möjlighet att lämna motioner. Oskyddade trafikanter ska prioriteras, för SMC är det viktigt att NTF och andra parter i trafiksäkerhetsarbetet inte glömmer oss som kör motorcykel och moped. 


Marie Nordén, ny VD för NTF. 

Länk till NTF:s nättidning.