Mängder av nya hojar på MC Mässan

2015-01-14

Den 22-25 januari står portarna öppna för årets MC-mässa. På plats finns massor av nya hojar, tillbehör och annat kul att se. På torsdagen och fredagen bjuds alla under 18 år på fri entré! Självklart finns SMC på mässan. Vi ses i Älvsjö!

Årets MC Mässa i Älvsjö kommer att bli en riktig folkfest med massor att se! 

- Vi räknade snabbt ihop närmare 35 helt nya modeller, säger MC Mässans projektchef Peter Näsman. Det ska bli kul att kolla in de senaste tekniska nyheterna!

MC Mässan bjuder som vanligt på uppvisningar, provkörningar av ett antal olika tvåhjulingar och information om hur man enklast tar körkort. Och inte nog med det! Under torsdagen och fredagen den 22 och 23 jan är det fri entré för alla ungdomar som är 18-år eller yngre.

- År 2015 blir ett spännande motorcykelår, säger Peter!

Här följer en liten kavalkad från de europeiska tillverkarna:

Aprilia: Italienskt märke som visar både exklusiva supersportmaskiner typ Factory/RR APRC (bara 500 exemplar kommer att tillverkas) till äventyrsmodellen Caponord 1200 Rally med både semi-aktiv fjädring, farthållare och packväskor i aluminium.

BMW: Efter stora framgångar med sportmodellen S 1000 RR blir nya S 1000 XR, som är en korsning mellan en äventyrshoj och en mångsidig powerbike en av mässans höjdpunkter. BMW visar också nyheter i boxerprogrammet och en ny instegsmaskin i F 800 R

Ducati: Alla ducatister kan glädjas åt en ny Multistrada, ny Monster 821, en nylansering av modellen Scrambler och en stor lyxutrustad powerglidare i nya Diavel Carbon/Titanium.
Husqvarna: Gamla svenskmärket Husqvarna (som numera finns inom KTM-koncernen), specialiserar sig på tävlingsmaskiner och har modeller från 125 till 510 kubik, både med två- och fyrtaktsmotorer.
 
KTM: Två nya äventyrshojar på programmet. 1290 Super Adventure bjuder på superprestanda med 160 hästar och ABS-bromsar som känner av hojens lutning i kurvan. 1
Moto Guzzi: Klassiska California 1400 Custom finns nu i fyra versioner. Här hittar vi vita däcksidor, långa ljuddämpare och massor av krom.

MV Agusta: En italienare med enormt hög detaljfinish. Flera nya modeller med den smidiga och trecylindriga 800-motorn.

Triumph: Hela Tiger 800-programmet är uppdaterat rejält. Tiger 800 XR blir snyggare och ännu snålare! Både Street Triple och Bonneville T214 får nya färger!

2015 års MC-mässa bjuder på en show utöver det vanliga

Vi kallar det Sveriges största motorhelg! I mässhallarna pågår samtidigt med MC Mässan, Stockholm Lifestyle Motor Show med massor av häftiga bilar samt specialutställningen Bilar som Jobbar, en mötesplats för lätta arbetsfordon. Tre mässor – En biljett!

- Vi finns naturligtvis även på Facebook (MC-mässan) och Instagram (@mcmassan) där vi matar på med nyheter och aktiviteter om mc-mässan, berättar Peter.

Välkomna till MC Mässan 22-25 januari!