Försäkring under SMC-kurs

2015-03-26

Snart startar SMC:s kurser runt om i landet. Många bokar och ställer frågor om försäkringsvillkor i samband med kurserna. Trafikförsäkringen gäller vid samtliga kurser. Vagnskada gäller med några undantag för kurser på storbana. Sammanfattningsvis är villkoren oförändrade jämfört med 2014.

Att delta i fortbildning är ett mycket bra sätt att friska upp kunskaper, utvecklas som motorcyklist och bli en säkrare förare. Det finns kurser i hela landet dit alla motorcyklister är välkomna! SMC har ett unikt samarbete med försäkringsbolagen och alla stödjer SMC:s fortbildningar genom att låta minst trafikförsäkringen gälla även om kursen genomförs på inhägnat tävlingsområde. De flesta bolag väljer även att låta kaskoförsäkringen gälla. Villkoren för körning på SMC:s kurser har inte ändrats från 2014. 

Trafikförsäkringen ersätter personskador på förare, passagerare och andra inblandade (tredje man), skador på annans egendom som till exempel annat fordon eller ett staket om felet är ditt. Trafikförsäkringen ersätter dock inte skador på eget fordon. För detta måste man ha en vagnskadeförsäkring (kasko).

Trafikförsäkring och vagnskadeförsäkring gäller på samtliga kurser arrangerade av SMC med några undantag avseende vagnskada:
- Hos Länsförsäkringar, Sveland Sak och Trygg-Hansa gäller inte vagnskada/kaskoförsäkringen på steg 4.
- Hos Svedea gäller inte försäkringen vid körning i snabb grupp på avancerade kurser. Om du deltar i en avancerad kurs med fyra hastighetsindelningar är det ingen försäkring i de två snabbaste grupperna, detta gäller alla även instruktörer. 

Mer information finns här.