Hojåkare har hjärtat på rätta stället

2014-11-19

En medlem på forumet Sporthoj.com uppmanade kompisar på forumet att ge bidrag till en motorcykel åt Unicef. Motorcykeln ska användas till hjälparbete i utsatta områden. På mindre än 22 timmar hade sporthojsfolket samlat ihop tillräckligt för inköp av en hoj.

Unicefs hjälparbetare finns i utsatta områden i Världen. De mest behövande barnen och deras familjer har inte alltid möjlighet att ta sig till uppsamlingsplatser eller sjukhus för att få den hjälp de behöver. För att nå barn och mammor i avlägsna byar använder Unicefs fältarbetare ibland motorcyklar. Motorcykeln kan vara avgörande om till exempel en födande kvinna behöver snabb hjälp eller om förnödenheter ska hinna fram till barn i tid.

Detta uppmärksammade "Morris MC" och ställde frågan på forumet Sporthoj.com om inte fler ville vara med och dela på kostnaden 16.752 kronor vilket är vad en motorcykel till en hjälparbetare kostar. På mindre än 22 timmar hade medlemmarna på forumet samlat in tillräckligt för att köpa en MC i Unicefs gåvoshop.

Så här skriver Morris MC på Sporthoj.com:

Ska vi gå samman och köpa en motorcykel till Unicef?

Nu är det snart jultider med julklappar och annan stressrelaterade dumheter.

Jag brukar köpa avmaskningspiller till mor och min svärmor och andra lämpliga presenter på Unicef. Dels för att det roar mig och dels för att jag tror att det är en bra grej.

Men jag mäktar inte med att köpa en motorcykel till Unicef. Det blir för dyrt. Fast det känns ändå som om det vore "rätt" present att köpa.

Så jag föreslår följande: Ska vi inte samla ihop stålarna här på SH och köpa den tillsammans?

16752 kr. Dela det i 200-kronorsandelar så rör det sig om mindre än 85 stycken dårar.

Jag kan administrera rubbet och lägga upp ett formulär med kortbetalning.

Vad tycker ni? En Unicef-hoj i julklapp från Sporthoj. Känns inte det "rätt"?


Bild: UNICEF/Giacomo Pirozzi