Gränsöverskridande gåva

2014-05-13

I Årjängs kommun på gränsen mot Norge finns tre klubbar som tillsammans med en tjejklubb från norska Askim arrangerade Motorcykelns dag 3 maj. Temat för dagen var "Ride for a good cause". Under kortegekörningen och utställningar på torgen i Årjäng och Töcksfors samlades totalt 11 622 kronor in som donerades till SMC:s Skadefond.
SMC riktar ett stort och varmt tack till klubbarna Goodguys MC, Just Girls MC, Foxen MC och RRIMA.

Foxen MC, Goodguys MC och RRIMA finns i Årjängs kommun medan Just Girls MC är en klubb från Askim i Norge. För andra året i rad arrangerades Motorcykelns dag med kortege och utställningar på torgen i Töcksfors och Årjäng. Totalt deltog ett 70-tal motorcyklar. På torgen bjöds alla passerande på kaffe och hembakta bullar. Avgiften för kortegen var minst 20 kronor och besökarna ombads ge något för fikat till den goda saken.

Syftet med dagen är dels att visa bilisterna att MC-förarna är ute i trafiken, dels att visa att motorcyklisterna är goda och generösa människor. Ifjol skänktes pengarna till Barncancerfonden, i år fick SMC:s skadefond ta emot pengarna som samlades in. Totalt blev det 11 622 kronor.

SMC riktar ett stort och varmt tack till de generösa klubbarna i värmländska Årjäng och tjejklubben från Askim. 

SMC:s skadefond.