Du kan alltid bli en bättre MC-förare!

2014-09-18

Den brittiska regeringen har slagit till igen! Nu genom filmer där tidigare världsmästaren i superbike, Chaz Davies, spelar en huvudroll. Budskapet är enkelt! Oavsett hur mycket erfarenhet du har finns det alltid mer att lära sig. En första trailer har släppts och fler är utlovade.
SMC applåderar initiativet och budskapet i kampanjen "You're never too good to be a better rider" !

Världsmästaren i superbike, Chaz Davies och komikern/författaren Alan Davies har hjälpt den brittiska regeringens senaste trafiksäkerhetskampanj Think!. Den vänder sig till motorcyklister med budskapet att fortbildning och träning kan öka deras säkerhet på väg.

Trots att Chaz Davies tävlat sedan 1995 har han bara haft MC-körkort sedan i somras. Den senaste månaden deltog han i fortbildning för att öka sina kunskaper och färdigheter i landsvägskörning och för att visa motorcyklister att oavsett hur mycket erfarenhet man har, kan man alltid lära sig något nytt!

" Jag har arbetat under 15 år för att bli en bättre förare på banan men måste nu lära mig mer om att köra på vägen. Det finns så många faktorer på vägarna, därför jag tror att motorcyklister kan ha ett för stort självförtroende men du blir aldrig tillräckligt kompetent. Du vet aldrig vad som finns bakom kurvan. Fortbildningen gav mig en tankeställare. Instruktörerna förutsåg varje händelse som jag såg flera sekunder senare. Det visade behovet av att vara förutseende och läsa vägen, säger Chaz Davies.

 Chaz Davies och Alan Davies körde en kurs tillsammans med åtta andra knuttar som rekryterats genom THINK BIKER Facebook och MC-tidningen Motorcycle News (MCN). gruppen har filmats under kursen som var en grundkurs som innehöll körstrategier, placering på väg, hastighet och uppmärksamhet.

Den brittiska transportministern  Robert Goodwill säger: “Eftersom sannolikheten att en motorcyklist dödas eller skadas allvarligt är 55 gånger högre jämfört med bilister är det uppenbart att en motorcyklist aldrig kan bli tillräckligt skicklig för att köra på vägen. Det finns alltid mer att lära sig - även om du är ett proffs!

Filminspelningarna har delats upp i en serie korta filmer. Du hittar dem på THINK Biker Facebook och på Youtube under september 2014. Mer information om hur brittiska regeringen satsar på trafiksäkerhet för motorcyklister finns på deras sida THINK! 

- Jag önskar vi fick se en liknande kampanj i Sverige, säger Jesper Christensen, SMC:s generalsekretare. SMC kommer givetvis att sprida kampanjen till alla berörda myndigheter i Sverige. 


Så här ser senaste annonsen ut från brittiska regeringen, en del i deras eminenta kampanj Think.