"Don’t drink & drive" musikvideo vinner pris

2014-06-04

Kampanjtävlingen "Berätta för hundra andra" riktar sig till elever i högstadiet och gymnasiet. Årets vinnare heter Johanna Erling som skickat in en musikvideo med titeln "Don’t drink & drive".

Johanna Erling kommer från Campeon Frigymnasium i Helsingborg och hennes kampanj Don't drink & drive består av en låt och en musikvideo.

Rekordmånga bidrag skickades in och juryn stod inför en mycket tuff uppgift när de skulle välja ut det vinnande bidraget. Till slut föll valet på Johanna Erlings bidrag med motiveringen:
”Finstämt bidrag som berör och stannar kvar i minnet. Melodi och framförande känns nyskapande och förmedlar en känsla av engagemang. Vinnaren visar stor förståelse för de risker som alkohol i trafiken medför och bidraget har stor viral spridningsmöjlighet.”

Johanna vinner 10 000 kronor till sin klass.

Tävlingen Berätta för hundra går ut på att skapa kampanjer för att påverka andra till att välja bort alkohol i trafiken. Hur du vill utforma din kampanj är valfritt, det kan till exempel vara en webbsida, en utbildning, ett YouTube-klipp, en Facebooksida eller en pjäs. Arrangörer är Prata Om Alkohol tillsammans med Ungdomar.se och Don't drink & drive.

Titta på vinnarbidraget