MC-intresserad ungdom får en MC

2012-05-24

Sveriges MotorCyklister, SMC, och Ezzos Minnesfond skänker en motorcykel till ungdomar som vill lära sig roadracing.

I ett pressmeddelande berättar SMC denna glädjande nyhet.

”2 hjul och 1 attityd” är en ideell förening som ska hjälpa juniorer att komma ingång med roadracing. Föreningen är ansluten till Riksidrottsförbundet, Svemo och SMC.

 SMC och Ezzos Minnesfond skänker nu en motorcykel som intresserade ungdomar får låna under arrangerade provdagar. Den nyinköpta motorcykeln, en 125 kubiks Aprilia, har redan försetts med diverse specialutrustning för att bli lämplig som Prova-På-MC för racingsugna ungdomar.

 - Hos många finns viljan men inte kunskapen och där kommer 2 hjul och 1 attityd in. Föreningen är en verktygslåda med alla de verktyg som behövs för att komma igång med tävlandet, och då pratar vi hjälp för både förare och föräldrar. Att ha en egen motorcykel som vi kan låna ut till racingsugna ungdomar är fantastiskt, säger Benny Lindström, föreningens ordförande.

 Även ungdomarna i föreningen gläds åt den nya motorcykeln. Hannah Lindström, 14 år, från Kungsängen tror att detta kan locka många fler att börja med roadracing.

- Jag har ridit hela mitt liv, men när 2 Hjul 1 Attityd erbjöd "Prova På" i höstas, fick jag chansen att köra på bana för första gången. Jag köpte egen hoj under våren och tog licens på Sviesta i April. Jag planerar köra min första tävling under sommaren. Med den nya motorcykeln i föreningen hoppas jag få många nya klubbkamrater, säger Hannah.

 Wille Forsman 13år, Järfälla började också tack vare en på "Prova På dag" med 2 Hjul 1 Attityd på Gelleråsen. Han fastnade för sporten omedelbart.

- Vi köpte en Aprilia 125RS som gått på gatan och håller på att bygga om till race. Självklart blir det nån tävling under säsongen, säger han.

Förutom bidraget till 2 Hjul 1 Attityd har Ezzos minnefond bidragit med fyra kurstillfällen hos SMC till en 17-årig motorcyklist som ville ha lite extra trafiksäkerhetsträning efter att han klarat sitt MC-körkort.

 

Fakta:

Ezzos minnesfond instiftades till minne av Sven-Ove ”Ezzo” Forsberg, en omtyckt motorcyklist och duktig MC-instruktör i SMC. Ezzo omkom i en tragisk olycka för ett år sedan då hans motorcykel fick tekniskt fel varpå han fick sladd mot ett vägräcke intill vägbanan. Läs mer om Ezzos minnesfond.

 

Wille Forsman, Benny Forsman, Patrik Österberg och Hannah Lindström från 2 hjul 1 attityd gläds åt den nya hojen som föreningen ska låta ut till racingsugna ungdomar på "Prova-På-Dagar". 

Mer information:

Jesper Christensen, generalsekreterare SMC

070-5577500

 

Från 2 Hjul 1 Attityd:

Benny Lindström, info@2hjul1attityd.se

070-4416444