SMC-representation i Europa

2011-02-06

Vid helgens årsmöte fick Gerard Livett, UK, förnyat förtroende att leda Europas motorcyklister som president för FEMA, Federation of European Motorcyslists Association. Maria Nordqvist, Sverige, Chris Hodder, UK, Theo Klossner, Schweiz och Juan Soroa Spanien valdes som ledamöter i Board of Directors. 

Att FEMA är en viktig organsation i Europa råder inga tvivel om. Antalet frågor på agendan är lång; trafiksäkerhet, räcken, Intelligenta Transportsystem, miljö är några frågor. Just nu är den absolut viktigaste frågan nya typgodkännanderegler för motorcyklar. Beslut kommer att fattas under året och genom FEMA har motorcyklisterna en chans att påverka i Bryssel. Det är oerhört viktigt att besluten blir rätt från början!

SMC kommer att finnas i Bryssel måndag-tisdag för att träffa parlamentariker, Sveriges ständiga representation och delta i en workshop i parlamentet. Den arrangeras av Wim van der Camp, en holländsk MEP som är både motorcyklist och rapportör för regelverket för typgodkännande av motorcyklar.

Som SMC-medlem går ungefär fem kronor av din avgift till FEMA. Enskilda, klubbar, företag och organisationer kan bli FEMA-supporter. Är du intresserad? Läs mer här.