Framtidens MC-körkort - dyra och krångliga!

2011-05-20

I höst beslutar Riksdagen om körkortsreglerna från 2013. Enligt direktv från EU ska åldersgränsen för A (tung MC) höjas till 24 år. Det ska bli ett prov mellan A2 (mellanklass) och A. Kort sagt, det blir både dyrare och krångligare för alla som ska ta MC-körkort i framtiden. Vill vi ha det så här? Nej!

SMC och alla medlemsorganisationer i FEMA har sedan första gången som körkortsdirektivet blev känt försökt att förändra och förenkla innehållet. Vi har inte lyckats!

Nu återstår för SMC att försöka på högsta nivå. Vi vill påverka våra riksdagsmän att förmå EU att ta fram ett fjärde direktiv, eller åtminstone ett nytt direktiv endast för MC-körkort.

På vår "körkortssida" hittar du mer information om vad det nya direktivet innebär. Om du håller med oss om att direktivet innebär försämringar och ett hot mot motorcyklismen är du välkommen att göra en insats för att rädda återväxten, exempelvis genom att kontakta beslutsfattarna i Trafikutskottet. SMC har skrivit ett förslag till brev som du kan skicka till din riksdagspolitiker. Läs mer här!