EU-politiker på banan

2011-05-10

I torsdags fick EU-parlamentariker och andra beslutsfattare i Bryssel en trevlig tur på motorcykel, då FEMA arrangerade den årliga MEP-Ride.

I torsdags fanns det inget sätt att komma in i Europaparlamentet i Bryssel utan att stöta på minst en motorcykel. Hela Esplanade de la Solidarité täcktes av mer än hundra förare och deras motorcyklar. Det var dags för MEP Ride 2011.

FEMA, Federation of European Motorcyclists Association, arrangerar årligen denna trevliga motorcykeltur för Europas beslutsfattare. Årets upplaga innebar en åktur till att den legendariska banan i Zolder där hela gruppen med politiker och beslutsfattare åkte två varv.

De som ville fick därefter testa olika motorcyklar på banan. Bland annat elektriska motorcyklar. Tillkännagivandet av årets el-tvåhjulingar blev den avslutande höjdpunkten på dagen. Vinnarna hade korats samma dag, i Zolder, av en jury bestående av eliten av Europas motorcykeljournalister. De vinnande el-tvåhjulingarna är: Zero S (eMotorcycles) QVR VR Cross (eOff-road), Vectrix VX2 (eScooter -25 km/t), Govecs Go! 2,4 (eScooter -45 km/t) och Vectrix VX1 (eScooter 45 km/t).

Foto: Wim Taal