En kväll på hoj med riksdagspolitiker

2011-06-01

Igår genomförde SMC tillsammans med SMC Stockholm, McRF och MHRF ett av årets höjdpunkter för Riksdagens Trafikutskott. Under dagen hölls ett seminairum i ustskottets sessionssal där vi beskrev olika problemställningar. På kvällen fick alla testa att köra motorcykel, moped, åka bakpå eller med en veteranlbil. 

Arrangemanget "En kväll på hoj" är numera en tradition och enligt flera ledamöter i trafikutskottet en av de roligaste tillställningarna på hela året. Förutom att bara låta politikerna ha kul och låta sig väl smakas av MCK Daltons gillade hamburgare så ger vi dem en inblick i hur det är att vara motorcyklst.

Både under seminariet som hölls i utskottets sessionssal innan lunch och på kvällens tillställning pågick livliga diskussioner om motorcyklisters problem och önskemål gällande infrastruktur.

Bland de ämnen som fanns på agendan var exempelvis frågan om att få köra MC i bussfiler, körkortsdirektivet som innebär ett hot mot motorcyklismens framtid, fler och bättre MC-parkeringar samt nationella regler för detta, tillåta privat övningskörning på moped samt problem med övningsplatser för fortbildning. Just Arlanda TT är ett exempel på detta. Politiker hade svårt att förstå att förstå detta problem eftersom både flygplan och buller från E4:an låter högre än motorcyklarna som kördes runt banan.

Efter välkomnande tal av SMC:s instruktör och träningsledare Laila Jensen siktade politikerna in sig på klädbyte för att sedan testa de olikamotorcyklarna som fanns att låna, det vill säga allt från elmopeder till tunga motorcyklar.

 

Många av trafikutskottets ledamöter passade på att få skjuts av SMC:s duktiga instruktörer.

 

Nöjda och glada klev politikerna på den fina veteranbussen för hemfärd efter "En kväll på hoj".