Nytt beslut från regeringen om deltagarantal

2020-03-27
Vid pressträff idag 27 mars kl 13.30 informerade regeringen om att man begränsar antalet deltagare för allmänna sammankomster till 50 personer från tidigare 500 personer för att förhindra smittspridning. Såväl statsministern som Folkhälsomyndigheten påtalar individens ansvar att följa rekommendationer och regler bland annat genom att undvika alla former av icke-nödvändiga resor. Det får en stor påverkan på stora delar av SMCs verksamhet, framför allt inom School och Sport. SMC har idag inget svar på hur vi hanterar alla frågor från distrikt, instruktörer, träningsledare och medlemmar som blir en direkt följd av detta. Arbetet har redan påbörjats och kommer att fortsätta under helgen, på flera plan. Så snart vi har klara besked kommer det ut på SMCs hemsida.

Den nya  begränsningen med maxantal på 50 personer träder i kraft söndag 29 mars. SMC kommer givetvis att följa reglerna, dels för att bidra till att stoppa smittspridning, dels då de som bryter mot reglerna riskerar böter och fängelse i upp till sex månader.

Vi ber dig som bokat plats på våra kurser att avvakta besked från oss om den kurs du anmält dig till blir av eller inte. Vi gör vårt bästa för att lösa denna minst sagt besvärliga situation så bra som möjligt för alla inblandade parter. Vi hoppas att den lösningen kan vara mer eller mindre gemensam för hela SMC.

 

Håll ut. 

Regeringens beslut 27 mars

Polisens information 27 mars

Folkhälsomyndighetens hemställan 27 mars