Missa inte MotoGP-premiären på Kymi Ring i Finland!

2020-01-31
Den 12 juli är det MotoGP för första gången i Finland. Många SMC-medlemmar har hört av sig om hur man tar sig dit, hur man bor och var man köper biljetter. SMC arrangerar ingen resa och har inte heller någon rabatt på boende och biljetter till tävlingarna. Däremot har vi tagit reda på mer om hur du tar dig dit. Hoppas vi ses på den historiska tävlingen i Finland i sommar!

Biljetter till MotoGP
Biljetter till tävlingarna säljs här: https://finlandmotogp.fi/tickets/?lang=en Fredag 10 juli är det träning, lördag 11 juli körs kval och på söndag är det dags för tävlingen!
Priset är €98,50 för en helgbiljett fredag-söndag, €41,50 för lördag och  €59,50 för enbart söndag. Vill man sitta eller stå på läktare tillkommer mellan €98.50- €226.

Banan
KymiRing ligger några mil från Lathi. Den är 4,6 km lång och har dels en 1,2 km lång raksträcka, dels 18 kurvor. Snabbaste varvet under testdagarna i augusti hade Bradley Smith, 1,47,50 på Aprilia. Högsta fart höll Michelle Pirro på en Ducati, 340 km/h. Läs mer om banan här.

Boende
Enligt turistbyrån är alla hotell i närområdet fullbokade men det finns boende en bit från banan. Sök boende via hemsidan: https://visitlahti.fi/en/motogp  Det kan också löna sig att söka via Airbnb och någon av bokningssajterna hotels.com och booking.com.


För dig som vill tälta finns en camping på gångavstånd till banan. Priset är €60. Det finns även campingar med stugor och plats för både tält, husvagnar och husbilar några mil från banan. Bussförbindelser finns mellan dessa campingar och banan. Sök plats här: https://book.visitlahti.fi/en/accommodation?filter=t%3Dpop%20up%3Bc%3D34359

Färja
Närmast är att ta färjan till Helsingfors. Du har SMC-rabatt med TallinkSilja. Viking Line kör också till Helsingfors. Det tar knappt två timmar att köra från Helsingfors.  Är det fullt på dessa färjor finns förbindelser Stockholm-Åbo, Umeå-Vasa samt Eckerölinjen till Åland och sedan småfärjor mot finska fastlandet.  Eller köra runt Östersjön och Bottenhavet. 
TallinkSilja  (SMC-rabatt) https://www.tallinksilja.se/hitta-resa
Viking Line https://www.vikingline.se/
Eckerölinjen https://www.eckerolinjen.se/
Wasaline: https://www.wasaline.com/tidtabell

 


Banområdet på Kymi ring

 

Banskiss