MC-och mopedförsäljningen ökar!

2020-06-04
Samtidigt som MC- och mopedförsäljningen runt om i Europa rasat rejält fortsätter den svenska MC-och mopedförsäljningen att visa en ökning jämfört med föregående år. Hittills har nyregistrering av MC ökat med fem procent och moped med 15 procent. Det är glada nyheter för MC-branschen i Sverige!

Antalet nyregistrerade tvåhjulingar ökar under årets fem första månader med 5 % för motorcyklar och hela 15 % för mopeder. 

- Siffrorna är extra starka när vi tar hänsyn till att vi haft en sämre vår än 2019, två färre registreringsdagar jämfört med maj förra året och naturligtvis den stora osäkerhet Coronapandemin skapat, säger Niklas Kristoffersson, vd Moped- & mc-branschen, i en kommentar.

För maj månad visar förvisso siffrorna på en viss nedgång med 5 % respektive 8 % men nedgången ligger helt och hållet under månadens inledning och vände den sista veckan där uppgången istället är 12% för motorcyklar respektive 23% för mopedsegmentet.

-  Med en extra osäker och stökig omvärld såväl som hemmamarknad är vi stolta över de ansträngningar distributörer och handlare lagt ner för att kunna visa upp dessa fina siffror. Nu när våren äntligen slagit igenom i hela landet med sommarvärme på sina håll ser vi fram emot högsäsongen och att få fortsätta leverera fordon, service och tillbehör till marknaden, avslutar Niklas Kristoffersson.

Länk till McRFs pressmeddelande

MC- och mopedförsäljningen i Europa
I maj publicerade MC-tillverkarna i Europa, ACEM, siffror från de länder där det säljs mest MC och moped, Frankrike, Italien, Spanien, UK och Tyskland. Redan i mars rasasde försäljningen och den fortsatte ännu brantare neråt under april. I Italien har försäljningen minskat med hela 96 procent!

Länk till ACEMs pressmeddelande.