MC-mässan på Friends 2021 är inställd!

2020-05-15
Idag kom besked från McRF att mässan i Friends arena 2021 ställs in. Beslutet har inte varit lätt att fatta för tillverkarna men är nödvändigt utifrån den situation som råder i Sverige och världen på grund av covid-19. För SMC och våra medlemmar som sett fram emot mässan i januari var det en synnerligen tråkig nyhet.

Så här står det i dagens e-postmeddelande från Niklas Kristoffersson, vd för McRF.

"Coronapandemin drabbar världen och Sverige på ofattbart många sätt. I nuläget har stora delar av Europa stängt ner medan Sverige har hållit liv i handel och övriga verksamheter. Det senare syns tydligt i MC- och motorcykelbranschens positiva statistik över nyregistrerade fordon under våren 2020. Samtidigt är det omöjligt att se de långsiktiga effekterna för den svenska ekonomin i allmänhet och tvåhjulsbranschen i synnerhet kommer att bli.

Moped- och mc-branschen i Sverige konstaterar att förutsättningarna att arrangera ett  säkert arrangemang i januari 2021 försämrats under våren. Därför har styrelsen i McRF motvilligt fattat ett enhälligt beslut att ställa in MC Mässan 2021. 

McRF berättar samtidigt att man smider planer för en omfattande mc-branschturné med våren 2021 samtidigt börjar arbetet med en comeback för MC Mässan 2022. 

Läs mer här.