Kvinnor på MC kör jorden runt i Women Riders World Relay

2019-03-15
Ifjol höst startade Hayley Bell från England ett upprop till kvinnliga motorcyklister i hela världen på Facebook, Womens Riders World Relay WRWR. På kort tid har sidan fått över 15 000 medlemmar från hela världen. Hayley har nu lyckats starta en stafett i John O´Groats i Skottland 26 februari som ska köras runt jordklotet med syfte att sätta fokus på det stora antal kvinnor som kör egen MC eller är passagerare, kvinnors särskilda behov och skapa en global gemenskap för MC-tjejer. Stafetten passerar Sverige i början av maj och självklart hoppas SMC att WRWR får stor uppslutning!

De flesta som kör motorcykel är män men antalet tjejer som kör eller åker bakpå ökar i hela världen. Män och kvinnor ser inte lika ut.  Genom initiativet vill WRWR att tillverkare av motorcyklar, kläder och utrustning inser att allt fler motorcyklister är kvinnor och har andra behov än män. Även om utbudet av kläder och tillbehör ökat behövs fler variationer i storlek än vad som finns på marknaden. Stafetten ska också sprida glädje, erfarenheter och bygga en global gemenskap bland MC-tjejer och den kommer att gå genom nästan 100 länder världen över. 

I SMC har vi nästan 9000 kvinnliga medlemmar. Var tionde svensk MC-ägare är en kvinna. 


Så här såg det ut när WRWR startade i John O´Groats i norra Skottland 26 februari.

WRWR i Sverige
Stafettpinnen kommer att gå genom Sverige i två omgångar. I den första kommer stafettpinnen på kvällen 3 maj och den lämnas i Svinesund på eftermiddagen 5 maj. I den andra omgången kommer pinnen tillbaka från de norska tjejerna i Stöten på eftermiddagen 8 maj. Då ska den köras till Stockholm så att den kan åka färja till Finland på eftermiddagen 11 maj.

Sträcka 1: Lockarp, Hässleholm, Växjö, Värnamo, Borås, Göteborg, Henån, Torp, Dingle, Vassbotten, Svinesund
Sträcka 2:  Stöten, Malung, Stöllet, Hagfors, Borlänge, Västerås, Örebro, Eskilstuna, Stockholm.

Ambassadör för WRWR i Sverige är Berit Falk. Hon behöver hjälp från alla Sveriges fantastiska MC-tjejer för att göra detta till ett fantastiskt jätteevent! Tipsa Berit om bra fikastopp, övernattningar och annat som kan vara bra för WRWR att känna till längs vägen.  Självklart hoppas WRWR att många kan hjälpa till att köra stafettpinnen hela eller delar av rutterna i Sverige.

Kostnad och anmälan för deltagande
Idén är att man ska registrera sig som Guardian (£25). Då får man T-shirt, en patch och framförallt blir man registrerad i hela eventet. Man kommer att bjudas in till ett avslutande event.Man måste vara registrerad Guardian för att få bära pinnen (men det är inte säkert att man får bära pinnen även om man är registrerad Guardian).

Vill man vara Guardian utan att få några prylar kan man registrera sig som deltagare och få ett diplom (£5). Rutten kan ses i eventets schema och kan komma att ändras. 
Anmäl dig via denna sida. 

WRWR hemsida
Länk till Facebook sträcka 1 Sverige
Länk till Facebook sträcka 2 Sverige

Stafetten som startade i norra Skottland 26 februari har nu passerat Irland, England, Frankrike och nått Spanien. Du kan följa rutten här.


Hayley Bell och stafettpinnen som ska färdas jorden runt med hjälp av tjejer på motorcyklar i WRWR. 


Svenska loggan för WRWR