Gratis MC-parkering under corona-krisen

2020-04-08
I lördags fick alla ledamöter i Trafiknämnden i Stockholms stad ett brev från SMC Stockholm med uppmaning att slopa P-avgift för MC och moped under corona-krisen. Detta sedan SL uppmanat invånarna i Stockholm att inte åka kommunalt. Vid en pressträff idag, 8 april, meddelar trafikborgarråd Daniel Helldén att man gör en tillfällig förändring och gör MC-parkeringsplatserna gratis för MC och moped klass I under coronakrisen, Det var en påskpresent som SMC och SMC Stockholm tackar för!

Stockholm är den stad i Sverige där flest medborgare använder MC och moped till och från jobbet. Därför var det ett bakslag när P-avgifter infördes. SMC Stockholm har kämpat med frågan under fem år.

SMCs förslag var därför: Slopa parkeringsavgiften för MC och moped klass I i Stockholm under den tid Covid-19 härjar i Stockholm! Gör det enklare även för tvåhjuliga motorfordon att bidra till att Stockholm klarar sig bättre genom den här krisen.

Du som inte kan jobba hemifrån utan behöver ta dig till jobbet kan nu använda motorcykel eller moped klass I och parkera i Stockholm utan kostnad. Hur länge detta kommer att vara vet ingen, SMC återkommer i frågan. Just nu är vi väldigt glada över att ha fått gehör för fri parkering un

Läs brevet till ledamöterna i Trafiknämnden i Stockholms stad här.

Läs nyhet i Svenska Dagbladet här. 

Kommer MC-parkeringarna att bli så här välfyllda igen?