Full kontroll på trafikskolor

2018-08-09
Skriften Full Kontroll är en av SMC:s satsningar på utbildning och information för trafiksäkrare MC-förare. Full Kontroll finns översatt till fem olika språk och är även filmatiserad i inte mindre än 27 delar, som tillsammans utgör en gedigen guide till säker MC-körning. Under augusti har SMC skickat folderställ och en uppdaterad version av Full Kontroll till inte mindre än 235 trafikskolor med MC-utbildning samt 44 MC-handlare i Sverige.

- Vi vet att utbildning och körkunskap är en stark avgörande faktor för trafiksäkerhet. Och vi vill inte bara att alla som tar MC-körkort läser Full Kontroll. Alla motorcyklister, oavsett hur länge de kört MC, kan ha stor nytta av att läsa skriften, säger Jesper Christensen, generalsekretere i SMC.

Full Kontroll skrevs urspungligen av Norsk Motorcykkelunion, NMCU. SMC har översatt och skickat skriften till alla medlemmar i samband med utskick av medlemstidninegn MC-Folket och genom särtryck har foldern spridits på mässor, kurser och andra evenemang under flera år.
Läs mer om skriften Full Kontroll och se alla 27 delar av filmen, eller läs den på annat språk, på den här sidan.

Här kan du läsa Full Kontroll på svenska

Jesper Christensen ser helst att alla motorcyklister läser Full Kontroll - en körteknisk guide till säkrare MC-körning.