Eckerö Linjen

Upptäck Åland i sommar!

Åland har många smultronställen att upptäcka på motorcykel. På endast två timmar med Eckerö Linjen från Grisslehamn når man denna pärla i Östersjön med fantastisk natur, vägar färgade av röd granit, spännande sevärdheter och många sköna rastplatser och sommarkaféer att ta en paus vid. 

Resan börjar redan ombord på M/S Eckerö där man kan unna sig god mat, som till stor del är gjord på lokalproducerade råvaror från Åland och Roslagen, i någon av fartygets fyra restauranger. Mätt och belåten kan man sedan ta sig en svängom i bar Klubb Kuling där det är underhållning med fartygets kryssningsvärdar och gästartister alla dagar i veckan. Under sommarmånaderna flyttar en del av underhållningen ut på soldäck, där man kan man njuta av den nordiska sommaren och en vidsträckt utsikt över havet samtidigt som man får lyssna till ljuva toner framförda av olika liveband. Godsakerna till den fortsatta resan på Åland hittar man i fartygets välsorterade taxfreebutik.

Alla vägar bär till havet

Väl framme på Åland möts man av över 90 mil landsväg som slingar sig fram genom mysiga byar, löv- och barrskogar, jordbrukslandskap, slottsruiner, äppelodlingar och bokstavligen ut över havet på de vägbankar och broar som förbinder många av öarna med varandra. Där vägarna tar slut kan man ofta fortsätta färden ombord på färjorna som tar en ut till skärgårdsöarna. Avstånden på Åland är korta och det finns gott om ställen att stanna över natten på. Välj att bo bekvämt på ett hotell i sjöfartsstaden Mariehamn, på ett charmigt gästhem ute på landsbygden eller hyr en egen stuga vid havet. 

Evenemang för alla smaker

Åland erbjuder en mängd olika aktiviteter och evenemang som passar alla åldrar. I slutet av maj, då naturen vaknat till liv och äppelträden står vackert i blom, kan man besöka Åland Grönskar - ett evenemang där gårdar runt om på Åland bjuder in till fest. Här kan man passa på att smaka på vårens primörer, handla lokalproducerat eller bara insupa den gemytliga stämningen. Under juli, evenemangens högtid, kan man bland annat strosa runt bland vikingar på Vikingamarknaden i Saltvik och njuta av maritima festligheter under ett av sommar-Ålands mest välbesökta kulturevenemang, Ålands sjödagar. Eller varför inte rocka loss på Rockoff där många kända artister äntrar scenen under den nio dagar långa musikfestivalen? Gör Åland till sommarens semestermål och kom hem med en massa härliga sommarminnen i bagaget.   

Läs mer på www.eckerolinjen.se

 

 

Klicka på bilden för att få veta mer om Åland och Eckerö Linjen.

 

TÄVLINGEN ÄR AVGJORD. VINNARE: ÅKE WESTIN, SUNDSVALL

Vinn en resa till Åland!

Tävlingsfråga: Ombord på M/S Eckerö finns butik Magasin Märket där du kan shoppa bland annat dofter, make up, goda drycker och godis - allt till förmånliga taxfreepriser! Hur mycket billigare är priserna jämfört med i land? 

  1. Alltid minst 8 % billigare 
  2. Alltid minst 16 % billigare 
  3. Alltid minst 25 % billigare

Vinst:MC-weekend på Åland för 2 personer. I resan ingår person- och MC-biljett (en MC) t/r med Eckerö Linjen samt logi två nätter på hotell eller gästhem inkl. frukost (värde 3300:–

Vi vill ha ditt svar senast den 12:e maj. Du kan utnyttja din vinst när du vill under 2019.