Annonser

 

 

Nyhetsbrev SMC Januari 2010

SMC genomför en studie i samarbete med en forskare i Storbritannien
SMC har i samarbete med en forskare i Storbritannien tagit fram en undersökning som snart kommer att finnas på hemsidan. Det är en del av en forskarstudie och resultatet ska vi använda i kommande politiska arbeten. Håll utkik och var med du också! Allas röster behöver bli hörda. Ju högre svarsfrekvens, desto mer tyngd i resultatet! 

Unik SMC tröja – missa inte den!
Våra medlemmar har efterfrågat kläder med bra kvalitet och funktionalitet. Nu har vi tagit fram en unik SMC-tröja i tight unisex modell som endast finns att beställa en begränsad tid. Betala din medlemsavgift före 31/12 2009 och beställ en tröja du med för endast 249 kronor. Leverans sker i april eftersom tröjorna tillverkas efter order. Beställ din tröja här! 

Trafik & politik
SMC har beviljats bidrag från Vägverket till trafiksäkerhetsprojekt, främst arbete med attityder gällande hastighet och ökad efterfrågan på ABS. SMC får 500 000 kronor för projektet. När den nya projektplanen är klar kommer mer information att finnas tillgänglig.

Kampen om dubbdäck för motorcyklar har bara börjat. SMC har tyvärr inte varit med i debatten från början, men har lämnat tydlig information om vår ståndpunkt i frågan. Läs mer här.

Trafikförsäkringsreformen
I förra nyhetsbrevet skrev vi att utredningsförslaget om trafikförsäkringsreformen skulle släppas 18:e december. I början på förra veckan meddelades att beslutet låter vänta på sig. Vi väntar med spänning på svaret som väntas 11:e januari. Vill du läsa mer? Gå in på vår hemsida.  

SMC:s kansli
Inbetalningskort för medlemsavgiften är skickade och de ska vara betalda senast sista januari. Har du inte fått något inbetalningskort eller vill ändra adress? Hör av dig till oss på smc@svmc.se. Kansliet håller stängt från 23 december till 7 januari kl 09.00.

Medlemsförmåner och rabatter
Alla rabattavtal har omförhandlats och det har i år tillkommit tre nya. Interhome erbjuder rabatt på hyra av semesterbostad i Europa, USA och Sydafrika. Scandlines ger 10 % rabatt på fordonsbiljetter på flera sträckor. Rasta Vägrestauranger erbjuder rabatt på både mat och övernattning. Gå in och läs mer på vår sida om medlemsförmåner.

Hoj-X 2010
Nu är det inte länge kvar och det bokas för fullt. Drygt 1 000 personer har redan bokat plats och du ska väl med? Du har väl inte missat att det även finns möjlighet att åka till MC-mässan i Lahtis för den som vill? Beställ din plats när du bokar hos TallinkSilja. Läs mer här.

Bild på Hoj-X

SMC Travel
Vi har 25 resor på gång och vilket tryck! Redan första dagen den 14 december var resan Norges tak fullbokad före klockan 10 på förmiddagen! Övriga resor blir bokningsbara efterhand. På www.smctravel.se kan du både läsa om och boka din drömresa. Häng med!

SMC School
Kursprogrammet för 2010 är klart. Det blir en sommar späckad med MC-kurser på många platser runt om i landet. 75 stycken Avancerade kurser och flera hundra tillfällen på gokartbanor (KNIX) och andra platser är redan planerade. Så snart kurserna blir bekräftade läggs de in i bokningssystemet och det är fritt fram att boka. 4-dagars i Kemora beräknas vara klar för bokning 4:e februari. Har du inte planerat in någon kurs i sommar? Då är det hög tid! Läs mer i annonsen i tidningen och på www.svmc.se/school.

Medlemmar
Känner du någon som inte är medlem? På vår hemsida kan man numera betala med kreditkort och bli medlem direkt eller beställa faktura. Det gäller både enskilda och klubbmedlemmar och avgiften gäller t o m februari 2011.

Anmäl e-post och få nyhetsbrev
Vi har drygt 22 000 prenumeranter på SMC:s eNyhetsbrev. Känner du någon som borde få nyhetsbrevet men inte anmält sin e-postadress till SMC? Gör det här

Till sist vill vi önska alla medlemmar och motorcyklister en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!