Annonser

 

 

Nyhetsbrev SMC Februari 2010

Nya SMC försäkringar – mer pengar till MC-livet
SMC har förhandlat med försäkringsbolaget Moderna Försäkringar och presenterar ett utökat samarbete. SMC-medlemmar kan nu teckna förmånliga och prisvärda försäkringar. Moderna Försäkringars varumärke Bilsport&MC Specialförsäkring har länge varit en samarbetspartner och nu kan vi alltså erbjuda inte bara marknadens bästa MC-försäkringar, utan även villa-, hem- och bilförsäkringar. Läs mer på www.svmc.se.

Hoj-X
Nedräkningen är inne på sluttampen! Årets kryssning av och med motorcyklister lättar ankar och tuffar mot Helsingfors om bara ett par veckor. Närmare 1100 personer har redan bokat plats för att hänga med. Silja Serenad är årets fartyg och på båten finns massor med utställare. Aktiviteter både ombord och i hamn är planerade och det finns möjlighet att åka till MC-mässan i Lahtis. Häng med! Mer information finns på vår hemsida.

Bild på Hoj-X

Vinterhelgen i Lofsdalen
För tredje året i rad bjuder SMC och Fjällhotellet Lofsdalen in till en vinterhelg 11-14 februari 2010. Det finns möjlighet till skotersafari, skidåkning både på längden och utför, spa, relax och vinterfiske. Vill du också hänga med? Du hittar mer information och priser på hemsidan.

Provkörningsdagar i Göteborg och Stockholm
I stället för mässa genomför McRF två provkörningsdagar med arbetsnamnet "MC för alla" under våren 2010. Först ut är Stora Holms trafikövningsplats i Göteborg den 23-25 april och evenemanget flyttar sedan till Barkarby flygfält i Stockholm den 30 april – 2 maj. Självklart är SMC med som samarbetsparter. Provkörningsdagarna blir en mötesplats för alla med motorcykelintresse, upplevelsedagar med möjlighet att både titta och prova på. Aktiviteter, underhållning och mycket annat, allt med motorcykeltema. Läs mer på http://www.mcrf.se/mcdagar2010.htm.

Trafikförsäkringsreformen steg II
Återigen har SMC nått framgång med sitt politiska arbete. När utredningen om trafikförsäkringsreformen steg II släpptes backade regeringen. Den extra premieskatten i steg I innebar en höjning på över 30 %, nu talades det om ytterligare 70 % höjning, vilket regeringen insåg inte var rimligt. Läs mer på:
http://www.svmc.se/upload/Infomaterial/Trafikförsäkringsreformen_steg%20II.pdf

Trafik & Politik
Januari har varit en månad då SMC besvarat många remisser. Det har handlat om flygande inspektioner, synpunkter på haverikommissionen, och framför allt vår åsikt om den kommande vägansvarslagen. Det EG-direktiv som föranlett ny lagstiftning lyfter fram motorcyklister som oskyddade trafikanter och faktorer att ta i beaktande då det gäller trafiksäkerhetsanalyser och trafiksäkerhetsrevisioner vid vägutformning. SMC:s remissvar hittar du här: http://www.svmc.se/templates/Page.aspx?id=778

SMC:s kansli
Vi påminner om att medlemskap för 2010 ska vara betald sista januari. De som betalade innan 31 december hade möjlighet att beställa den unika funktionströjan som SMC tagit fram. Över 1000 SMC-tröjor kommer att levereras ut under april. Snabbhetspremierna har lottats ut och vinnarna kommer att kontaktas av Touringbutiken. Ett stort grattis till de 100 lyckliga vinnarna!

Travel
Många resor ligger ute för bokning och vi har några få restplatser kvar till Isle of Man-resan 2010. Först till kvarn är det som gäller så skynda på och boka om du vill hänga med. Mer information om resor hittar du på www.svmc.se/travel.

SMC School
Nu är ännu fler kurser upplagda för bokning så har du inte bokat in dig på en kurs i sommar, ta chansen nu. Den mycket populära Kemorakursen är redan fullbokad och reservlista är aktiverad. Du har väl inte missat att det kommer att finnas ett stort utbud av både Avancerade kurser på storbana och Knix på gocartbanor runt om i landet? Läs mer och boka din kurs www.svmc.se/school

Medlemmar
Känner du någon som inte är medlem? På vår hemsida kan man numera betala med kreditkort och bli medlem direkt eller beställa faktura. Det gäller både enskilda och klubbmedlemmar och avgiften gäller t o m februari 2011.

Anmäl e-post och få nyhetsbrev
Vi har drygt 22 000 prenumeranter på SMC:s eNyhetsbrev. Känner du någon som borde få nyhetsbrevet men inte anmält sin e-postadress till SMC? Gör det här