Annonser

 

 

Nyhetsbrev SMC December2009

SMC:s kansli
Med raska steg närmar vi oss 2010! Inbetalningskortet för medlemskap i SMC kommer ut i början på december för betalning senast 31:a januari. Bland de som har betalat före 31:a december lottar vi ut 100 fina priser från Touringbutiken! Du har även möjlighet att köpa en unik SMC-tröja som endast kommer kunna beställas under denna tid. Håll utkik, mer information hittar du snart på www.svmc.se och i MC Folket som kommer till dig v 50.

Trafik & politik 
Möjlighet att köra i kollektivkörfält, hänsyn till motorcyklister i vägräckesutformningen, säkrare motorcyklar med ABS, gällande hastigheter och överträdelser och nya riskutbildningen för A-behörighet. Den 26 november hölls en hearing om kommande MC- och mopedstrategi. Frågorna var många och lokalen, hos Länsförsäkringar i Stockholm, var fullsatt. Representanter för olika myndigheter och många motorcyklister från SMC var på plats. Mer om hearingen finns här.

Trafikförsäkringsreformen
Den 18 december offentliggörs utredningen om steg 2 i trafikförsäkringsreformen. Direktiven från regeringen är att kostnader orsakade av trafikolycksfallsoffer lyfts ur det allmänna socialförsäkringssystemet. Det kan ha stor betydelse för våra försäkringspremier. Steg 1 infördes sommaren 2007 då vi fick 32%  påslag på trafikförsäkringen. Signaler från regeringshåll indikerar, oavsett vad utredningen kommer fram till, att det inte blir aktuellt med steg 2. Eftersom påslaget på 32% redan är ett faktum, kommer SMC att värdera organisationens åsikter i sakfrågan. Läs mer om reformen här.

Information till SMC-Boken
Nu är det sista chansen att lämna in information om klubbar, träffar, hojvägar, rabattställen och annat som ska vara med i SMC-Boken 2010. Deadline för uppgifter är 15 december 2009. Enklast görs det via vår hemsida.

Boka Hoj-X 5-7 februari 2010!
Snart har 1 000 personer bokat plats på Hoj-X 5-7 februari 2010. Visst ska du med? SMC har bokat hela Silja Serenade och resan går till Helsingfors. Preliminärt program finns på hemsidan. Ta en titt och boka plats du med!

Bild på Hoj-X

SMC Vinterhelg 11-14 februari 2010
För tredje året i rad så åker SMC till Fjällhotellet Lofsdalen! Tillhör du dem som njuter av snö, vinter, skidor och snöskoter? Då är SMC Vinterhelg garanterat något för dig. Nu kan du också åka buss från Göteborg och Stockholm. Kommer inte fler bokningar på bussen från Göteborg före 1 december ställs den turen in! Läs mer om SMC Vinterhelg och hur du bokar här.

FIM-Rallyt 22 -24 juni 2010
Nästa år är det Belgien som står för som värd för FIM-Rallyt. Närmare bestämt är det orten Herentals i norra Belgien, 40 km öster om Antwerpen. Mer information hittar du här. 

SMC Travel
Reseplaneringen inför 2010 är i full gång med nya resmål. Vad sägs om Österrike-Ungern, Highway one i Kalifornien, Frankrike, Vemdalen, Italien med Ducati- och Ferrarifabrikerna, Kalla krigets Estland, Himalaya, Florida och Best of Highway 66 som är några av nyheterna. Dessutom återupplivar vi Karelen-Murmansk, Til Topps och Till Vägs Ände. Allt eftersom resorna blir bokningsbara finns de på www.smctravel.se. Från början av december och framåt fyller vi på med fler resor, så håll utkik!

SMC School
Programmet för Avancerade Kurser ligger snart ute, håll utkik och boka plats! Klicka här för att komma till SMC School. Nytt till 2010 är att BKK och SHK samlas under begreppet AK som står för Avancerade kurser. För Grundkurser, gäller GK.

Medlemmar
Känner du någon som inte är medlem? På vår hemsida kan man numera betala med kreditkort och bli medlem direkt eller beställa faktura. Det gäller både enskilda och klubbmedlemmar och avgiften gäller t o m februari 2011.

Anmäl e-post och få nyhetsbrev
Vi har drygt 22 000 prenumeranter på SMC:s eNyhetsbrev. Känner du någon som borde få nyhetsbrevet men inte anmält sin e-postadress till SMC? Gör det här