Annonser

 

smc_logga.jpg 

Nyhetsbrev SMC April 2010 

SMC Inside - SMCs arbete får erkännande av FIM
FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme), världens största MC-organisation som bland annat arrangerar MotoGP, hyllar SMC:s seger i arbetet med att stoppa förslaget om registreringsskylt fram. De uppmanar oss att låta segern i denna kamp som har pågått i flera år inspirera och uppmuntra oss att kämpa vidare för motorcyklisternas frihet att köra MC. Läs hela brevet från FIM på http://www.svmc.se/upload/Infomaterial/Brev_FIM.pdf.

MC live 2010 – snart är det dags!
Nu är det inte länge kvar innan vårens provkörningsdagar går av stapeln i Göteborg och Stockholm! Över 100 hojar finns att provköra och det bjuds på aktiviteter som passar alla. Genom SMC medlemskapet har du 30 kronor rabatt på inträdet och gratis parkering (ordinarie inträde är 170 kronor och parkering 20 kronor). Glöm inte att ta med ditt nya medlemskort för att visa upp vid kassan och parkeringen. SMC står även värd för klubb-byn. Bor du i Göteborg eller Stockholm och vill hjälpa till? Kontakta oss på smc@svmc.se. Mer information om evenemanget hittar du på www.mclive.se.
Nu har SMC:s Se Oss kampanj startat! Första maj rullar kampanjen SeOss runt om i landet med olika aktiviteter och avslutningen äger rum sjätte juni. Syftet med kampanjen är att få andra trafikanter att uppmärksamma oss motorcyklister ute i trafiken och på så sätt få ner olyckstalen.
Vad som händer i just ditt distrikt hittar du på www.svmc.se/seoss. Vill du vara med och stötta kampanjen, maila till smc@svmc.se

SeOss – SMC:s uppmärksamhetskampanj 2010

seoss_logga.gifVarannan motorcyklist som dödas gör det i en kollision med ett annat fordon. Kampanjen har en egen hemsida med massor av information som riktar sig dels till motorcyklister, dels till andra trafikanter. 

Där kan du ladda ner blad, posters och annat. SMC har dekaler du kan beställa för att dela ut bland bilister för att öka uppmärksamheten. En film som belyser problematiken kommer att släppas i början av maj.

Trafik och politik – genombrott i två viktiga frågor
Riksdagens Trafikutskott avslog 15 mars flera motioner som krävde registreringsskylt fram på motorcyklar och ägaransvar för motorcyklister. Eftersom det är en fråga SMC stridit för under flera år var det ett mycket positivt beslut. Samtidigt avslogs två motioner om MC-vänliga räcken. Riksdagen förutsätter att Vägverket i sitt arbete tar hänsyn till olika trafikanters skilda behov och finner inte skäl att detaljreglera utformningen av trafiksäkerhetsarbetet på de svenska vägarna. Läs mer här: http://www.svmc.se/templates/NewsPage.aspx?id=7692

Samtidigt har frågan om en europeisk standard för räcken med underglidningsskydd för motorcyklister tagit ett steg till i beslutsprocessen. Vid CEN:s möte i juni hoppas SMC att beslut fattas. Med tanke på Riksdagens uttalande i ryggen och ett förnyat samarbete med Vägverket kan vi komma att se underglidningsskydd på svenska räcken.

Hastighetsvecka – lätta på gasen
Vecka 17, 26 april – 2 maj, har Rikspolisstyrelsen en insatsvecka med hastighetskontroller i fokus. Ett hett tips inför den stundande MC-säsongen är att lätta på gasen. SMC har tagit del av Vägverkets djupstudier av dödade motorcyklister. Där är det tydligt att allt för många motorcyklister har kört i en hastighet som man inte har kunskaper att hantera när något oförutsett händer. Gå en kurs med SMC School i sommar, öka dina körkunskaper, var medveten om riskerna och kör hoj som om du älskar livet. Kursutbudet hittar du på www.svmc.se/school

SMC Club – Nu drar MC-säsongen igång igen
smc_club_hoger.gifHela sommaren finns ett späckat utbud av SMC-aktiviteter runt om i landet. Vad som händer i just ditt distrikt kan du läsa mer om på www.svmc.se/distrikt. Touringar, träffar, kulturturer, fikapauser, mässor och evenemang, stort som smått, en hel uppsjö av alternativ för alla hojåkare överallt hittar du hos SMC. Hoppas vi ses i sommar någonstans!

SMC School – Instruktörsuppladdning
smc_school_hoger.gifUnder en helg i mars träffades instruktörskåren för en uppladdning inför våren. 250 instruktörer och resurser invaderade Borlänge hela helgen och det var en väldigt lyckad tillställning. Aktiva SMC-are som laddats med massor med inspiration är redo att dra igång säsongens kurser runt om i landet. Har du inte bokat kurs? På www.svmc.se/school hittar du kursprogram och information om priser och bokning.

SMC Travel – Norge är fortfarande väldigt populärt
smc_travel_hoger.gifResorna bokas på i takt med att våren kommer med stora steg. Några resor är redan fullbelagda och har även ordentliga reservlistor. Kortast bokningstid hade Til Topps som var fullbokad efter 7 minuter, och Norges Tak samt Isle of Manresan blev också snabbt fullbokade. Ännu finns det gott om lediga platser på en del resor, men det minskar i takt med att vägarna blir bara. Vill du läsa mer om Himalaya, Frankrike, diverse äventyr i Österled eller, varför inte, en USA-resa? Gå in på www.svmc.se/travel och hitta just din MC-resa.

SMC Försäkringar – nu ännu bättre
Moderna försäkringar har skruvat på tarifferna på medlemsförsäkringarna som nu är ännu bättre. Genom samarbetet kan SMC erbjuda förmånliga försäkringar till medlemmarna på både MC, hem, villa och bil. Erbjudandet om en gratis allriskförsäkring värde 450 kronor på köpet kommer att fortsätta ända fram till 31:a maj. För mer information om försäkringsavtalen, gå in på www.svmc.se/club så hittar du SMC försäkringar i menyn. Kanske just du kan spara pengar till MC-åkandet?

Årsmötet – gör din röst hörd under dagar fyllda med (S)MC
Årets årsmöte kommer att äga rum i Åre lördag 4 september och jämtarna erbjuder ett ypperligt tillfälle att kombinera MC-semester, storbanekurs och årsmöte. Mer info kommer i MC-Folket och på www.svmc.se.
 
Alla medlemmar i SMC har rätt att skicka in motioner med förslag och idéer till årsmötet. Skicka din motion så att den är SMC tillhanda senast 1 juni 2010 till smc@svmc.se, fax 0243-822 87 eller SMC, Forskargatan 3, 781 70 Borlänge. (Tyvärr har tryckfelsnisse varit framme i SMC-Boken, det är 1 juni och inget annat som gäller.)

SMC Webbshop – för medlemmar och distrikt
I förra nyhetsbrevet berättade vi att det har kommit nyheter i webshopen. Dessa beställs för fullt och i sommar kommer vi att se massor av SMC-kläder i omlopp. Kolla in utbudet du med på www.svmc.se/webshop.

Informationsmaterial – nytt och fräscht om kurserna
SMC har massor av informationsmaterial på hemsidan. Trycksaker, filmer, bildspel, posters och annat. Samtliga trycksaker har nyligen uppdaterats och senast i raden är kursprogrammet för Avancerade kurser och en Knixfolder. Allt informationsmaterial hittar du på http://www.svmc.se/templates/Page.aspx?id=153

SMC Kansli – medlemskorten äntligen på väg
Du har väl betalat din medlemsavgift? Strul med tryckningen har orsakat en oplanerad och oönskad försening. Men vi kan glädjande berätta att de nya medlemskorten skickas ut löpande. Har du betalat men inte fått ditt nya medlemskort? Ingen panik, det är på väg då arbetet med att få ut dessa till alla pågår för fullt.

medlemskort2010x300.jpg

Medlemmar – vi vill bli fler och starkare
Känner du någon som inte är medlem?  På vår hemsida kan man numera betala med kreditkort och bli medlem direkt eller beställa faktura. Det gäller både enskilda och klubbmedlemmar och avgiften gäller t o m februari 2011. Klicka på länken http://www.svmc.se/templates/Page.aspx?id=270 för mer information.

Anmäl e-post och få nyhetsbrev – tipsa andra
Har SMC din e-postadress? Om inte eller om du har bytt, kontakta oss och uppdatera den. Vi har drygt 22 000 prenumeranter på SMC:s e-Nyhetsbrev. Känner du någon som borde få nyhetsbrevet men inte anmält sin e-postadress till SMC? Gör det här! www.svmc.se/templates/Page.aspx?id=4955

Vi önskar alla en glad påsk!