Steg 5 licens

Steg 5, är Svemo licensutbildning, fast hos SMC Sport får du lite extra.

Utbildningen är ett krav för att du ska få köra på SMC Steg 6 och även för att få delta på roadracingträningar med andra klubbar eller rent av börja tävla.

Kravet för att delta på utbildningen, är att du har genomfört steg 1, 2, 3 och 4 hos SMC School. Det gör att alla börjar på samma nivå och det blir mer körning eftersom alla har vana från att köra på bana. Deltagarna är redan kompetenta varför nivån kan läggas utifrån detta. 

Kursen börjar med att du får läsa på diverse regler och annan viktig information från Svemo. Detta ska du göra hemma innan du kommer till kursen.

Kursmaterialet finns här

Vi genomför de teoretiska passen kvällen innan kursen på banan. Då lär vi ut regler, krav och förutsättningar för att börja tävla inom roadracing. Vi pratar också om hur din personliga utrustning ska se ut och hur din motorcykel ska modifieras för att klara en tävlingsbesiktning. Grundläggande RR-körteknik ingår också. 

De praktiska passen görs med din egen motorcykel på banan. De bygger på med övningar från teoretiska passen men vi kommer också att bedöma deltagarna som förare och hur MC:n körs på banan. Vi bedömer också om din hastighet är tillräckligt hög, ur en säkerhetsaspekt, för att vi ska kunna godkänna dig för träning och tävling med licensierade förare hos andra klubbar, där tempot är högre än hos långsammare grupper hos SMC Sport. 

För att du ska kunna tillgodogöra dig licenskursen på ett bra sätt är det viktigt att du både på banan och i depån visar att du har förstått instruktörernas budskap, och du respekterar sportens regler.