Road Racing

Alla som gått SMC Schools steg utbildning 1-2-3-4, kan delta på SMC Sport licensutbildning Steg 5.
Har du redan en Svemo roadracinglicens kan du delta på Steg 6.

Du behöver inte köra en racepreppad hoj eller använda däcksvärmare. Din vanliga landsvägshoj räcker bra för att köra med SMC Sport

Vi vet att du kan köra hoj! Det har du lärt dig på SMC School. Vi vet också att du genom minst fyra dagars erfarenhet på roadracingbana har bra koll på regler, flaggor och andra deltagare på banan.

Du är van vid att det körs i olika tempo bland deltagarna och du har inga problem med att du ibland kan bli omkörd.

Vill du lyfta din MC-körning till en ny nivå är SMC Sport definitivt platsen där du får flera roliga aha-upplevelser i din utveckling som MC-förare.

Du kommer absolut att utvecklas och du styr själv tempot!

Efter att du har tagit din licens på steg 5, är det steg 6 som gäller. Här är det roadracingträning på riktigt. Vi har startträningar, och kör flera korta, roliga prov-race under dagen, för dom som vill detta. SMC Sport har duktiga instruktörer från SMC School. De anpassar dagen efter deltagarnas kunskaper och önskemål.

Instruktörernas uppgift att se till du utvecklas och får nya perspektiv i din körning och kanske i din kommande tävlingsverksamhet! Du kliver nu in idrotten, och det handlar inte om trafiksäkerhet längre. Du får gasa och skulle ett hjul lyfta är det ditt eget beslut – och ingen skäller.

Syftet är att du ska få alla möjligheter att ha roligt med din motorcykel utan andra begränsningar än dina egna, och vem vet, kanske bli så biten att du börjar tävla?