MC dagen 27 maj i Sundsvall

2023-05-28

Grymt Lyckad dag med alla olika gudar med oss! SMCC genomförde arrangemanget med den äran!

Den årliga MC dagen gick av stapeln igår. Vädret underbart, SMCC som genomförde ett Superlyckat arrangemang, ca 650 ursnygga hojar med den mäktiga kortegen från Timrå till Stora Torget i Sundsvall. Så häftigt sedan att se alla dessa hojar parkerade på Torget och längs Storgatan. Vilken gottepåse för alla! Ett event och arrangemang som skall få växa och frodas. Det råder det ingen tvekan om. MC åkare förgyller tillvaron och dessa maskiner påminner oss alla om vilka förmågor vi har. Dessutom vilka glassköpare vi är! OBS! 2013 var det över 1000 ekipage med i kortegen enligt Mårdis. Vi måste öka!!
Vi välkomnade även att ordföranden för bl a Stadsbyggnadsnämnden Jeanette Hedlund (s) samt v ordf Magnus Persson (c) för Stadsbyggnadsnämnden inom det politiska etablissemanget ville orientera sig och nyfiket lyssna till våra tankar och framtidsvisioner för vårt vackra län och MC förarnas plats i denna kontext. MC förarnas behov och synpunkter framfördes och ett löfte om uppföljande diskussion har uttalats: det handlar om mc parkeringens överlevnad i Sundsvall och i vilken form samt oron över kommunens dammbindningsbehandling av vägarna som tyvärr resulterar i oerhört glashala vägar med olyckor för tvåhjulsekipagen.
Vi ser fram emot en underbar MC sommar 2023 med massor av skojiga hojturer och underbara naturupplevelser. En höst med politiskt uppföljande samtal på agendan till gagn för MC förarna och att uttalade löften från politiken 2022 inte var ’tomma ord’ och en vinter då vi längtar till våren och planerar för ett superaktivt hojår 2024.
Nu kör vi!