Allmänt

Vi har haft övningar på Tuvängen gokartbana sedan 2003, då vi startade upp med stöd av bland annat Rörken och BMW klubben.
Trots att vi hållit på i flera år, kommer som alltid, vissa nyheter att presenteras när det närmar sig premiärkörningen för 2015.

 

Vi övar på att bli säkrare förare i trafiken genom att bli bättre på att hantera vår mc och förstå vad som händer när vi gasar, bromsar och svänger.
En utmaning att bli ett med hojen...

Tuvängen Ring är en av Sveriges längsta kartbanor med en längd på 903 meter och en nivåskillnad på 6,5 m. Banan asfalterades om sommaren 2003.


Banan har gjorts om under 2011 för att flytta startrakan lite utåt, detta betyder att hårnålen och rakan ligger längre från varandra numera. Även om hastigheterna inte blir så höga är Tuvängen en utmaning. På banan gäller det att känna sin hoj till 100%. Man kan se alla typer av motorcyklar. Både nybörjare och återfallsknuttar/knuttor såväl som våra stammisar är lika välkomna. Alla tas om hand av utbildade instruktörer och deltagarna delas in i lämpliga grupper. Ett körpass är 15 minuter långt och under en normaldag mellan 10-14 sker ett körpass per timme för respektive körgrupp. I mellantiden mellan körningarna har vi teori, feedback och vila inför nästa körpass. Ett tips är att ta med en välfylld vattenflaska.

Du hänger väl med?