Länsspalten 3/2023

2023-03-28

Här kommer länsspalten från MC folket. Klicka här!

Hej på er allihop!

Nu har vi precis haft Årsmöte den 19/3 och på hemsidan kan vi se vilka som blivit invalda i nya styrelsen under organisation. Styrelsen 2023-2024 - Sveriges MotorCyklister (svmc.se) 

I år valde vi att ha det mötet på Desmo Center i Upplands Väsby med Triumph/ Ducati / BMW – minimässa. Vi rymdes ett gäng i verkstan för produktgenomgång av nyheter efter årsmötet. Go-fika och bullar. Vi gav även diplom till de mest aktiva instruktörerna, funktionärer som ställer upp i vått och torrt.

Annat kul inslag var att du kunde vinna en kurs på antingen avrostning eller knix bana under 2023. Vi är 36 klubbar i Stockholm och ca 13000 medlemmar. Vi hade 12 protokoll från styrelsemöten. Under året har vi uppdaterat hemsida, facebook, Instagram, Twitter även olika forumgrupper. Kämpat politiskt med framkomlighets- strategin, trafikplanering, köra MC i bussfilen, parkeringsfrågan, väg-, räckes och hastighetspolitiken och föra MC-förarens talan.

Under våren utbildar vi våra instruktörer samt funktionärer för att sedan ta emot våra medlemmar på utbildning. Avrostningen kommer i år att vara på Gillinge den 1/5 och 28/5. Planeringen för Knix-bana på Tuvängen och Arlanda TT2 cirka 8 tillfällen kommer.
Glöm inte att Uppsala har grundkurser /körning varje vecka på bana. Eskilstuna är det inte heller lång till för bandagar.

En påminnelse är att vi kommer ha MC-on-tour / Start2ride den 13-14 maj på Gillinge i år igen. Det är MCRF, dvs branschen som ställer upp med demohojar för provkörning. Ett roligt inslag för den som vill byta hoj men även för branschen att träffas och umgås. Start2ride är med när man får provköra /sitta på en mc för första gången.

Följ oss på hemsidan www.svmc.se/stockholm och FB / Insta - så du alltid håller dig uppdaterad.
Vill ni göra hojturer och sprida på hemsidan, lägg in i till appen, smcboken.svmc.se/traffar

Nu när jag skriver detta är det med vemod för i 10 år (2012-2023) har jag nu varit informatör/webmaster i SMC Stockholm och de två senaste åren även Ordförande för distriktet. Det är ett ideellt jobb ute i distrikten bredvid annat heltidsjobb. Jag har nu valt att kliva av. Jag säger Stort varmt tack till alla jag har fått träffa samt all lärdom inom SMC. Önskar mina kollegor lycka till Ordförande Ulf Stark med nya styrelsen.

Må gott. Väl mött. Ses på vägarna :) 

Nina Wallenberg
SMC Stockholm
info@smcstockholm.se