Stockholms ordförande 2019

2019-05-15

Kära medlemmar i SMC-Stockholm!

Mitt namn är Mattias Boström och jag är ny ordförande för SMC-Stockholm.

Jag tackar årsmötet för förtroendet och ska göra mitt yttersta för att förvalta det på bästa sätt. Mitt intresse för trafiksäkerhet och mitt hjärta till SMC:s verksamhet tändes genom SMC School. Först som deltagare och senare som instruktör. Det var när jag själv kom till insikt kring att färdighetsträning, det politiska arbetet och den eld som kommer ur ideellt arbete kan förändra förutsättningarna för det fordonsslag som oftast glöms bort i trafikplanering och debatt som jag började brinna själv. Sedan dess har jag som instruktör och kursledare tillbringat den mesta av min vakna tid med att vara en del av SMC:s mission. Mitt motorcykelintresse har alltid funnits men har haft olika uttryck. Körde moped och sedan blev det motocross innan jag övergick till att drömma om motorcyklar medan barnen växte upp. Körkort för motorcykel tog jag först 2010 (39 år gammal).

De senaste åren har jag tävlat inom road racing och framför allt i Svenska Endurance cupen. Tävlandet har gett mig massor med insikter och kunskaper kring hur en motorcykel fungerar samt hur det påverkar situationer ute i trafiken. Mina somrar tillbringar jag på olika motorbanor runt om i Sverige (och lite andra länder) antingen som instruktör, kursledare, sportcoach eller roadracingförare. Som ni förstår underlättar det att min älskade hustru inte bara delar mitt intresse för motorcyklar utan själv kör, är instruktör och tävlar i road racing hon med. Det kanske inte är de allra lyxigaste semestrarna eftersom vi bor i en skåpbil i depån men vi får göra det vi älskar och vi gör det tillsammans. Jag hoppas som ordförande i Stockholm hålla lågan brinnande och försöka skapa förutsättningar för färre svårt skadade och döda i trafiken.

Jag hoppas få träffa så många som möjligt av er alla på något av sommarens alla evenemang. Var försiktiga där ute på vägarna och kör snyggt! // Mvh Mattias Boström, Ordförande SMC-Stockholm

Mattias