Nu blir det billigare att parkera eldrivna mopeder och MC:s i Stockholm

2019-09-26

Parkeringsavgifterna ska sänkas för eldrivna mopeder och motorcyklar i de parkeringshus som ägs av Stockholm parkering. Enligt det kommunala bolaget ska sänkningen omfatta både förhyrda platser, besöksplatser och nya halvårstillstånd.

Den 3 oktober ska Stockholm parkerings styrelse fatta beslut om att sänka parkeringsavgifterna för eldrivna mopeder och motorcyklar i de parkeringshus som bolaget äger.

Det innebär att det införs en generell avgift för tvåhjuliga el-motorcyklar om tre kronor per timme på samtliga besöksplatser för motorcyklar i parkeringshusen.

 

Läs mer i artikeln från Stockholm Direkt

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/nu-blir-det-billigare-att-parkera-eldrivna-mopeder-och-mcs-i-stockholm/repsiz!9sygoxbNCwsrejqxSodE0g/

Så blir nya parkeringstaxorna för eldrivna mopeder och motorcyklar

Så blir nya parkeringstaxorna i Stockholm parkerings parkeringshus för eldrivna mopeder och motorcyklar.

Förhyrda platser

Ett antal laddplatser för eldrivna motorcyklar och mopeder ska installeras i en anläggning som en pilot. Ingen förhöjd avgift för laddstolpe och elförbrukning samt minskad grundhyra med 20 procent jämfört ordinarie taxa för mc.

Besöksplatser

En generell avgift för tvåhjuliga el-mc om 3 kr per timme införs på samtliga besöksplatser för motorcykel.

Halvårstillstånd

Ett nytt halvårstillstånd införs till en kostnad om 500 kronor för tvåhjuliga elmotorcyklar och mopeder. Tillståndet omfattar parkering i maximalt 24 timmar på alla besöksplatser för motorcykel. Det nya tillståndet gäller även gäller icke-boende.

 

Foto: Mostphotos

Foto:Mostphotos