Trafikkontoret

2016-12-13

SMC Stockholm har återigen haft ett möte med tjänstemännen på trafikkontoret.

SMC Stockholm har återigen haft ett möte med tjänstemännen på trafikkontoret. Syftet med mötet var att diskutera avgiften för parkering av MC och moped klass I. SMC har ju hela tiden påpekat att prissättningen är skev då MC skall betala från 167 % upptill 500 % mer per ytenhet än en bil. Motivet för parkeringsplanen är att det är trångt i trafiken i Stockholm.

Svaret som vi fick på detta är att man inte ska jämföra med bil, det är två helt olika fordonsslag, det är ju sant. Eftersom motorcyklar är så mycket mer yteffektiva än bilar så anser SMC/SMC Stockholm att det är motiverat att jämföra avgifter för dem. Trafikkontoret kan just nu inte göra något åt detta så länge det finns en överklagan hos Förvaltningsdomstolen som inte är behandlad.

Vid fullmäktigemötet 27 juni lovade Daniel Helldén att en utredning skulle genomföras under hösten 2016 för att se konsekvenserna med de nya avgifterna för MC, denna utredning är inte gjord och det var någon som trafikkontoret inte kände till.

SMC har vid tidigare möten erbjudit sig att ge förslag på platser där vi kan parkera som inte är efter kantsten, även i garage, där vi kan ju parkera på ytor som inte är lämpad för bil. Vi får se om trafikkontoret nappar på detta denna gång.

Olle Henriksson

ordförande