MC Collection

2016-12-08

Vill berätta om det fina MC muséet som finns i Stockholm närmare bestämt Sollentuna. När abstinensen faller på under vinterhalvåret och ni vill titta på lite motorcyklar finns MC Collection

MC Collection

MC Collection är en privat samling motorcyklar inriktad på att visa motorcykeln ur ett design-, konst- och tekniskt perspektiv. Här får alla motorcykelentusiaster på nära håll studera motorcyklar och hur de har utvecklats under mer än 100 år.

Vi betraktar motorcykeln som ett samtida konstverk och en mekanisk skulptur. Designen är konstverkens språk och uttryck som lyfter fram skönheten i linjer, form och färg, medan tekniken speglar utvecklingen i samhället.

Vår samling är unik och består av fler än 400 motorcyklar, från 1894 till idag. I utställningen visar vi nu 135 motorcyklar. Varje år visas separata utställningar som lyfter fram olika teman ur motorcykelns historia. Vi bjuder in föreläsare och under sommarhalvåret arrangerar vi fordonsträffar.

Initiativtagare till MC Collection är motorcykelentusiasten Christer R Christensson som tillsammans med motorcykelhistorikern Ove Johansson ställer ut sina privata samlingar.

 Se efter i kalendern för det förekommer torsdagskvälls aktiviteter

Hemsida http://mc-collection.com/

 mc c