Julhälsning från SMC Skånes ordförande

2017-12-18

Hej SMC Skåne-medlemmar!

Efter att jag tillträdde som Distriktsordförande för SMC Skåne var min ambition att ta kontakt med Distriktets klubbar för eventuella besök, information, få veta Era evt. önskemål, mm mm.

Det har det inte blivit mycket av, vilket jag beklagar. 

Många av Er medlemmar, har jag ändå fått förmånen att träffa vid olika kurser, möten, något besök osv…

I år har all energi och tid gått åt att se över SMC Skånes organisation, dess framtid, hur vi ska fungera, vilka mål vi vill uppnå, hur ska skolverksamheten se ut, vad vill vi med och i SMC Skåne…
Det är Ni alla medlemmar som är vår motor och det vi ska och vill jobba för, på ”flera olika plan”.

Något ”nytt" är att vi, SMC Skåne, vill engagera oss i trafikpolitiska beslut i våra skånska kommuner, att kunna påverka kommunbeslut så inte tvåhjuliga motordrivna fordon ”kommer bort” när man beslutar om trafik miljön i resp kommun.
Ett lyckat exempel är Helsingborg, där vi tillsammans med kommunen fått med att det i Trafikplan 2017 / Stadsplan 2017 även SKALL tagas hänsyn till tvåhjuliga motordrivna fordon.
Detta är något som vi, tillsammans med Er och med Riks hjälp, gemensamt kan verka för, så vi inte "glöms bort" när kommunerna ska planera för trafik, boende, parkeringar mm mm.

Vill även passa på att flagg för Distriktets Årsmöte 2018 som kommer att ske i Ängelholm. Håll koll på vår Hemsida, www.svmc.se/skane och/eller vår Facebook-sida, https://www.facebook.com/SVMCSkane/ för info om tid och exakt plats.

Om Du är "ansvarig" i någon av Distriktets MC-klubbar, uppdatera gärna Era klubbuppgifter på https://www.svmc.se/club/smcboken/Klubbuppgifter/

Med alla dessa ord önskar jag Er Alla Trevliga Helger
och ett Gott Nytt MC-år 2018!!!

Per-Erik Lögdberg
Ordförande SMC Skåne
ordforande@smcskane.org