Speed For Need

Vi fyra tjejer som studerar projektledning på Malmö Högskola och har startat ett välgörenhetsprojekt ”Speed. for Need”. Detta projekt driver vi i samarbete med Sveriges Motorcyklister.
Ert intresse för motorcyklar och vårt intresse för välgörenhet kan göra en skillnad.

Vi har fått upp ögonen för bristen på transportmedel i Afrikas länder.
Det leder till att stora mängder medicin och vaccin inte har möjlighet att rädda de liv som den annars hade kunnat göra.

Varje år skänks miljoner kronor till olika välgörenhetsorganisationer och deras arbete i världens alla drabbade länder.

En stor del av dessa pengar går till mediciner av olika slag. Mediciner som, kanske inte alltid kommer fram till byn och till barn och vuxna som behöver dem för att transporterna inte fungerar.

Men ni, liksom vi och välgörenhetsorganisationen Riders for Health, vet att motorcyklar är en fantastisk uppfinning! Motorcyklar är faktiskt det snabbaste, säkraste och effektivaste sättet att få ut mediciner i tid. 

 

Istället för att komma till nytta i byarna fastnar medicinen i centrallager, helt enkelt för att transporterna inte fungerar. En organisation som arbetar med det här varje dag och som vi har valt att stötta är den engelska välgörenhetsorganisationen Riders for Health.

Riders for Health har funnits i drygt 20 år och deras mål är att se till att folk inom sjukvården i Afrika har tillgång till pålitlig transport. Deras vision är en värld där sjukvård når vem som helst, varsomhelst, Erfarenheterna visar att den mest effektiva formen av transport för personal inom sjukvården är MC. Det är billigare och klarar Afrikas svåra terräng bättre än bilar.

Vi har ingått ett samarbete med SMC eftersom vi vet att ni brinner för motorcyklar och vi brinner för att medicin och vaccin ska nå ut dit den behövs som mest. Vi fick också veta att SMC sedan innan kände till Riders for Health och till och med hade diskuterat en donation, detta gjorde oss ännu mer övertygade om samarbetet. 

Besök oss på Facebook

 

Anja, Amanda, Camilla och Kristina

 

speed for need