Knix (kurvkurs)

Kursen passar dig som gärna kör kurviga mc-vägar. Den vänder sig till både nya och erfarna motorcyklister och alla typer av motorcyklar.

Knix Luleå Gokartbana 2022

Vi har ingen möjlighet att köra på Luleå Gokartbana i år, men ska försöka hitta ett tillfälle nästa år igen.

Samling klockan 9:00
Plats: Kallax Kartingbana 

 


Knix Pite-Långnäs 2022

Knix 1 - 18 juni Info och anmälan..

Knix 2 - 2 juli *inställt*

Tjejknix - 6 augusti *inställt*

Knix 3 - 13 augusti *inställt*

Samling klockan 10:30.
Plats: Pite Dragway, Pite-Långnäs.

 


Knix Vuollerim 2022

Knix Vuollerim - 9 juli - Info och anmälan...

Samling klockan 10:00.
Plats: Vuollerim Kartingring.

Det går åt mycket energi under dagen så ta med fika/mellanmål så du klarar förmiddag och eftermiddag. Ta även med vatten att dricka så det räcker hela dagen, dvs minst 1,5 liter.

På banan finns det hamburgare (+ dryck 75kr), glass och dryck till försäljning. Köket tar swish eller betalkort. Husmanskost matlåda kostar 105kr, finns olika alternativ som måste bokas minst 7 dagar i förväg.

Betalning av kursavgifter sker via Swish på plats. OBS att KNIX Vuollerim kostar 500kr!

Vägbeskrivning från Vuollerim:
Kör väg 97 mot Jokkmokk ca 7 km, ta avtagsvägen mot Letsi kraftstation, kör ca 5 km så är kartingbanan på vänstersida.


Vad är Knix

Knixkurs är en trafiksäkerhetskurs där vi tränar oss på att sitta, titta och svänga rätt och hantera vår motorcykel, även i en eventuell paniksituation.

I år kommer det inte vara möjligt att skriva in sig på plats, på grund av de anpassningar vi gjort till corona-situationen. Samtliga deltagare måste vara föranmälda, och besökare får inte vara på området under kursen. I händelse av ändrad corona-situation kan kursen komma att flyttas eller ställas in, håll koll på SMC Norrbottens hemsida för information.

I år kommer vi inte kunna sälja fika och hamburgare på övningsplatsen för att undvika trängsel och för att minska risken för smittspridning.Ta med vattenflaska och något att äta så att du orkar hela kursen. Det går åt mycket vätska och energi när vi övar.

Betalning av anmälningsavgift sker på plats med Swish.

För att köra SMCs trafikkurser ska man ha körkort för MC. Din MC måste vara minst trafikförsäkrad och klara fordonsbesiktningen.Det är din egen fordonsförsäkring som gäller för att köra på SMCs kurser. Läs mer på Försäkring vid SMCs fortbildning.

Grundkurs Knix är fortbildning men det är också tillåtet att öva för den som övningskör. Du måste givetvis ha med din handledare (med handledartillstånd) som ansvarar för dig under övningarna. Läs mer i Övningskörningsavtalet som du kan skriva ut och ta med dig till utbildningen.Ta med Körkortstillstånd, handledare och handledartillstånd.

Vi har beställt strålande sol och lagom varmt, men i händelse av att väderbeställningen inte går igenom, och vädret skulle vara otjänligt kan kursen komma att ställas in. håll koll på SMC Norrbottens hemsida eller facebooksida för information. Vi kommer också att meddela eventuella förändringar via mail, så se till att din mailadress är aktuell när du anmäler dig.

Vad behöver jag veta

  • För att köra SMCs trafikkurser ska man ha körkort för MC. Ta med körkortet!
  • Din MC måste vara minst trafikförsäkrad och klara fordonsbesiktningen.
  • Det är din egen fordonsförsäkring som gäller för att köra på SMCs kurser. Läs mer i vår guide Försäkring vid SMCs fortbildningar.

Övningskörning på kurs

Grundkurserna Avrostning och Knix på gokartbanor är fortbildning, men det är också tillåtet att öva för den som övningskör. Du måste givetvis ha med din handledare (med handledartillstånd) som ansvarar för dig under övningarna. Läs mer i Övningskörningsavtalet som du kan skriva ut och ta med dig till utbildningen.

 Ta med till kursen:

  • Körkortstillstånd.
  • Handledare. 
  • Handledartillstånd.

Covid 19 och våra kurser 

Stanna hemma! 
Vid minsta symptom stanna hemma. Även om det är mycket lindriga symptom. 

Håll avstånd! 
Håll avstånd till varandra! 

Tvätta och sprita händerna! 
Se till att tvätta och sprita dina händer ordentligt och ofta.