Knix (kurvkurs)

Kursen passar dig som gärna kör kurviga mc-vägar. Den vänder sig till både nya och erfarna motorcyklister och alla typer av motorcyklar.


OBS! Föranmälan är OBLIGATORISK för samtliga kurser 2021 på grund av Coronarestriktionerna. Ingen publik eller beökare får vistas på övningsområdet under kursen


Knix Luleå Gokartbana 2021

Knix 1 - 19 juni. Info och anmälan...

Samling klockan 9:00
Plats: Kallax Kartingbana *Ny övningsplats!*

 


Knix Pite-Långnäs 2021

Knix 2 - 3 juli. Info och anmälan..
Tjejknix - 7 augusti. Info och anmälan...
Knix 3 - 14 augusti. Info och anmälan...

Samling klockan 10:30.
Plats: Pite Dragway, Pite-Långnäs.

 


Knix Vuollerim 2021

Knix Vuollerim 10 juli Info och anmälan.. 

Samling klockan 10:00.
Plats: Vuollerim Kartingring.

Det går åt mycket energi under dagen så ta med fika/mellanmål så du klarar förmiddag och eftermiddag. Ta även med vatten att dricka så det räcker hela dagen.

Speciellt för denna knix 2021:
På banan finns det hamburgare (+ dryck 65kr), glass och dryck till försäljning.
Betalning sker via swish eller betalkort.
Om någon önskar finns det möjlighet att beställa catering. Detta beställs via kommentarsfältet i bokningen. Dock måste maten vara beställd senast 3 juli.
Husmanskost matlåda inkl dryck 95kr.
På menyn finns kött, köttfärs, kyckling samt laxlåda. Även vegetariska och veganska alternativ finns att beställa.

Vägbeskrivning från Vuollerim:
Kör väg 97 mot Jokkmokk ca 7 km, ta avtagsvägen mot Letsi kraftstation, kör ca 5 km så är kartingbanan på vänstersida.


Vad är Knix

Knixkurs är en trafiksäkerhetskurs där vi tränar oss på att sitta, titta och svänga rätt och hantera vår motorcykel, även i en eventuell paniksituation.

I år kommer det inte vara möjligt att skriva in sig på plats, på grund av de anpassningar vi gjort till corona-situationen. Samtliga deltagare måste vara föranmälda, och besökare får inte vara på området under kursen. I händelse av ändrad corona-situation kan kursen komma att flyttas eller ställas in, håll koll på SMC Norrbottens hemsida för information.

I år kommer vi inte kunna sälja fika och hamburgare på övningsplatsen för att undvika trängsel och för att minska risken för smittspridning.Ta med vattenflaska och något att äta så att du orkar hela kursen. Det går åt mycket vätska och energi när vi övar.

Betalning av anmälningsavgift sker på plats med Swish.

För att köra SMCs trafikkurser ska man ha körkort för MC. Din MC måste vara minst trafikförsäkrad och klara fordonsbesiktningen.Det är din egen fordonsförsäkring som gäller för att köra på SMCs kurser. Läs mer på Försäkring vid SMCs fortbildning.

Grundkurs Knix är fortbildning men det är också tillåtet att öva för den som övningskör. Du måste givetvis ha med din handledare (med handledartillstånd) som ansvarar för dig under övningarna. Läs mer i Övningskörningsavtalet som du kan skriva ut och ta med dig till utbildningen.Ta med Körkortstillstånd, handledare och handledartillstånd.

Vi har beställt strålande sol och lagom varmt, men i händelse av att väderbeställningen inte går igenom, och vädret skulle vara otjänligt kan kursen komma att ställas in. håll koll på SMC Norrbottens hemsida eller facebooksida för information. Vi kommer också att meddela eventuella förändringar via mail, så se till att din mailadress är aktuell när du anmäler dig.

Vad behöver jag veta

  • För att köra SMCs trafikkurser ska man ha körkort för MC. Ta med körkortet!
  • Din MC måste vara minst trafikförsäkrad och klara fordonsbesiktningen.
  • Det är din egen fordonsförsäkring som gäller för att köra på SMCs kurser. Läs mer i vår guide Försäkring vid SMCs fortbildningar.

Covid 19 och våra kurser 

Stanna hemma! 
Vid minsta symptom stanna hemma. Även om det är mycket lindriga symptom. 

Skyltar och instruktioner! 
Följ skyltar och hänvisningar från oss som jobbar på kursen så du vet vart du ska ta vägen när du anländer till kursen.  

Håll ihop! Håll avstånd! 
Din grupp får ett område tilldelat. Stanna på din grupps område och träffa bara din egen grupp under hela kursdagen. 
Håll avstånd till varandra i gruppen! 

Tvätta och sprita händerna! 
Se till att tvätta och sprita dina händer ordentligt och ofta. 

Toalettkö! 
Följ anvisningar för var toalettkön ska gå och varifrån den fylls på. Håll avstånd i kön! Sprita händerna före du går in, och efter du har varit på toa. Handsprit finns utanför toalettdörren. 

Covid-19 resurs! 
Vi har en Covid-19 ansvarig på plats som påminner oss så vi håller avstånd och ser till att vi kommer ihåg att hålla ihop med vår grupp. Respektera detta! Covid-19 resursen ser också till att bara vi som tillhör kursen befinner oss på området. 


Övningskörning på kurs

Grundkurserna Avrostning och Knix på gokartbanor är fortbildning, men det är också tillåtet att öva för den som övningskör. Du måste givetvis ha med din handledare (med handledartillstånd) som ansvarar för dig under övningarna. Läs mer i Övningskörningsavtalet som du kan skriva ut och ta med dig till utbildningen.

 Ta med till kursen:

  • Körkortstillstånd.
  • Handledare. 
  • Handledartillstånd.