Kurser SMC Norrbotten

SMC Norrbotten anordnar flera olika typer av kurser som Grundkurser, Kurvkurser, Gruskurser och Mekkurser.

 
OBS! Föranmälan är OBLIGATORISK för samtliga kurser 2021 på grund av Coronarestriktionerna. Ingen publik eller besökare får vistas på övningsområdet under kursen

 

Knix (kurvkurs)

Kursen passar dig som gärna kör kurviga mc-vägar. Den vänder sig till både nya och erfarna motorcyklister och alla typer av motorcyklar. Du får ökade säkerhetsmarginaler och det blir mycket roligare att köra motorcykel. Typiska övningar vi genomför är hur man sitter rätt, hur man svänger, hur man bromsar och hur man använder blicken på ett bra sätt.

Knixkurser 2021

 

Avrostningar

Kursen passar alla motorcyklister, nya och erfarna. Vi träffas och väcker upp vintertrötta muskler och reflexer med övningar inför sommarens turer. Alla motorcyklister och olika typer av motorcyklar är varmt välkomna. Även du som övningskör får vara med och köra tillsammans med din handledare!

Avrostningar 2021

 

Gruskurser

Vänder du när du ser en grusväg för att du tycker det är det värsta du kan tänka dig att råka ut för? Har du testat grus tidigare och vill ta ett steg vidare? Tycker du att asfalt bara är i vägen och letar upp varje grusväg du kan hitta? Gillar du äventyrsresor och råkar ut för bortspolade vägar som blivit krondiken, nedfallna träd och oväntade vattenövergångar? Vi har gruskurser för alla!

Gruskurser 2021

Vad behöver jag veta

  • För att köra SMCs trafikkurser ska man ha körkort för MC. Ta med körkortet!
  • Din MC måste vara minst trafikförsäkrad och klara fordonsbesiktningen.
  • Det är din egen fordonsförsäkring som gäller för att köra på SMCs kurser. Läs mer i vår guide Försäkring vid SMCs fortbildningar.

Covid 19 och våra kurser 

Stanna hemma! 
Vid minsta symptom stanna hemma. Även om det är mycket lindriga symptom. 

Skyltar och instruktioner! 
Följ skyltar och hänvisningar från oss som jobbar på kursen så du vet vart du ska ta vägen när du anländer till kursen.  

Håll ihop! Håll avstånd! 
Din grupp får ett område tilldelat. Stanna på din grupps område och träffa bara din egen grupp under hela kursdagen. 
Håll avstånd till varandra i gruppen! 

Tvätta och sprita händerna! 
Se till att tvätta och sprita dina händer ordentligt och ofta. 

Toalettkö! 
Följ anvisningar för var toalettkön ska gå och varifrån den fylls på. Håll avstånd i kön! Sprita händerna före du går in, och efter du har varit på toa. Handsprit finns utanför toalettdörren. 

Covid-19 resurs! 
Vi har en Covid-19 ansvarig på plats som påminner oss så vi håller avstånd och ser till att vi kommer ihåg att hålla ihop med vår grupp. Respektera detta! Covid-19 resursen ser också till att bara vi som tillhör kursen befinner oss på området. 


Övningskörning på kurs

Grundkurserna Avrostning, Grus och Knix på gokartbanor är fortbildning, men det är också tillåtet att öva för den som övningskör. Du måste givetvis ha med din handledare (med handledartillstånd) som ansvarar för dig under övningarna. Läs mer i Övningskörningsavtalet som du kan skriva ut och ta med dig till utbildningen.

 Ta med till kursen:

  • Körkortstillstånd.
  • Handledare. 
  • Handledartillstånd.

På SMC:s kurser kan man se alla typer av motorcyklar och alla har lika roligt oavsett om man är nybörjare eller har kört motorcykel i många år. Den vanligaste kommentaren vi får höra efter en kurs är

 ”Varför har jag inte gjort det här tidigare!"