SMC byter profil

2023-03-28

Ny logga, ny grafisk profil...

SMC går in i framtiden med en ny kommunikationsstrategi. Organisationen ska anpassa sig till de politiska beslutsvägarna och de moderna kommunikationsplattformarna där vi hittar såväl medlemmar som intressegrupper, samarbetspartners och beslutsfattare. Ny logga ska signalera framtidens strategi.

-Det är som en del i styrelsens strategiska arbete som vi konstaterat att vi under det senaste decenniet ganska snabbt rört oss från en i huvudsak nationell spelare till en till stora delar internationell aktör. Detta ställer helt andra krav på vår kommunikation och våra plattformar. 

-Det innebär även att det inte endast räcker att sända via en eller få kanaler. Vi måste snabbt kunna hantera och analysera omvärldsfrågor och leverera vårt budskap lika snabbt som effektivt. Därför samlar vi alla våra resurser för kommunikation i en avdelning, för att den som internt äger frågeställningen tillsammans med kommunikationschefen snabbt kan agera utifrån våra medlemmars bästa, förklarar SMC:s ordförande, Rolf Skoog.