MC-kvinnor i Blekinge

2020-11-11

Ett gemensamt intresse förde samman 11 kvinnor en kväll i oktober. Att samtliga hade ett brinnande intresse av att köra motorcykel var det ingen tvekan om.

SMC har som mål att vara till största möjliga nytta för sina medlemmar. En grupp som inte syns så mycket men som jag vet finns, är kvinnor som kör motorcykel. Därför tog jag inititativet att bjuda in dessa till en sittning. Syftet var att stämma av, lyssna, ta reda på vad kvinnor vill ha ut av sitt medlemskap samt locka nya medlemmar till distriktet.

Målet är att ingen ska behöva avstå från att köra i grupp på grund av osäkerhet eller rädsla för att göra bort sig. Här kan vi stötta och hjälpa varandra bara genom att dela med oss av kunskap och erfarenhet. Det kändes redan under kvällen hur stort behovet är att få dela sitt MC-intresse med likasinnade.

Vi kommer att träffas igen så fort MC-säsongen drar igång för att köra hoj, prata, fika och stärka självförtroendet. Även Avrostning för kvinnor, Mekakurs och Gruskurs är viderebefordrat till styrelsen att jobba vidare med. Trevliga arbetspunkter! 

Hoppas se er och fler MC-kvinnor på SMC Blekinges årsmötet! 

Hösthälsningar

Åsa

Informatör